Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Noua Zeelanda: aplicatia MenuAid scade si cu 50% pretul cumparaturilor alimentare

Inteligenta artificiala poate schimba felul in care ne facem cumparaturile alimentare, scrie stuff.co.nz. In Noua Zeelanda, MenuAid, un serviciu de abonamente online la retete, foloseste AI-ul pentru a trimite abonatilor idei pentru mesele zinice si o lista de cumparaturi pentru ingredientele necesare.

MenuAid are la baza AI-ul si iti schimba complet viata, povestesc unii dintre abonati: ii ajuta sa elimine risipa alimentara, reduce pretul cosului de cumparaturi saptamanal si iti sugereaza retete simple, care sprijina economia locala. Alte servicii similare trimit utilizatorilor retete cu ingrediente sau condimente pe care nu le folosessti integral si care raman apoi lune bune prin dulapul din bucatarie. Aceasta aplicatie ia in calcul ce ingrediente are fiecare utilizator in propria camara sau frigider si apoi ii sugereaza feluri de mancare care sa maximizeze ce are deja, pentru a nu cumpara ceva in plus degeaba. Aceste ingrediente pot fi apoi cumparate din supermarket sau online, de catre utilizatorii app-ului.

Folosind MenuAid, unii dintre neo-zeelandezi au reusit sa isi reduca la 50% costurile alimentelor cumparate in fiecare saptamana. „Fiecare individ si fiecare familie are propriile gusturi. Asa ca am fost nevoiti sa creamun motor de recomandari care se poate adapta extrem de rapid la diverse gusturi. Pentru a face asta, am construit un AI care devine din ce in ce mai destept”, explica Toby Skilton (Fondator MenuAid).

Cand iti faci contul, sistemul inregistreaza de alimente preferi, pentru a incepe sa iti faca recomandari. Pe masura ce incerci retetele, AI-ul invata sa faca recomandari din ce in ce mai personalizate si te ajuta sa faci si cumparaturile (inregistreaza ce tip de alimente preferi – bio, mai ieftine, sanatoase, fara zahar, vegane, etc. – si iti va recomanda retete care sa le includa). Daca dezvolti o pasiune pentru ceva sau vrei sa-ti schimbi alimentatia, sistemul tine minte noile informatii si te va ajuta in bucatarie, in functie de acestea.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply