Masurarea retururilor prin Enhanced Ecommerce

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Caut o metoda sa implementez masurarea retururilor in Analytics prin plugin-ul de Enhanced Ecommerce.

Am citit documentatia de aici (https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/enhanced-ecommerce#measuring-refunds) dar din cate inteleg in exemplul prezentat de ei codul se executa cand userul ar declansa procesul de retur din contul sau. Problema este ca in cazul meu retururile se fac de catre operatori din panoul de administrare al site-ului, pe care nu este instalat Google Analytics.

Stiti vreo metoda prin care se poate trimite informatia de retur catre serverele Analytics fara a inregistra o vizita sau a afecta bounce rate-ul?

Deschis 0
Key Performance Indicators Web analytics advanced bogdanch1 9 ani 1 raspuns 1385 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. O intrebare super interesanta! Te felicit ca ai ajuns la acest nivel, de altfel usor de atins daca vrei.. asta e de incurajare pentru ceilalti colegi de pe site, si ca ai ajuns sa intelegi modul in care functioneaza apelul functiei pe care vrei sa o pui in interfata de administrare a comenzilor pentru a masura returul..

  Din ce stiu eu, dar am sa mai intreb la GA si eu, o sa-i rog si pe colegii responsabili cu GA din Romania sa ma ajute si ei, doar la apelul functiei de EVENTS se poate seta daca sa fie sau nu cu afisare de „pagina virtuala”. Doar apelul eventurilor are acel „non-interaction = TRUE”. Nu stiu pe functia clasica de page track view sau de transaction, cand anulezi comanda cum poti sa ignori acel virtual page view.

  Insa, acu ce am citit, poti sa importi periodic, sau prin API, datele referitoare la produsele returnate, si nu cred ca aici mai este vorba de vreun pageview virtual, pur si simplu se scade suma de la produsele returnate din product revenue, si atat..

  Atasez documentatia de la importul de date aferent returnarii produselor, si asa cum am vazut eu, ca esti abil cu chestiile tehnice, vei intelege ce trebuie sa faci.. Daca nu, dupa sarbatori te astept pe la mine.

  CONVERSIONS – Refund Data import example
  Link: https://support.google.com/analytics/answer/6014861?hl=en&ref_topic=1631741

  Spor! si Sarbatori Fericite alaturi de familie si cei dragi!!!

Lasă un răspuns

Browse