Cum pot vedea evolutia in timp a procentului de sesiuni venit prin ORGANIC raportat la total trafic in Analytics?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Va rog sa ma ajutati cu urmatotoarea problema: vreau sa vad cum evolueaza ponderea traficului venit prin anumite canale, sa zicem traficul venit din google / organic, ca si PROCENT din TOTAL trafic.

Este simplu sa vezi in Googla Analytics graficul cu NUMARUL de sesiuni venite prin fiecare sursa de trafic, ca valoare absoluta, chiar ca si comparatie intre diversele surse de trafic, dar eu vreau sa vad graficul cu PROCENTUL (de ex.: cat la suta din trafic este organic, dar sa fie un grafic pe o perioada selectata, o evolutie).

Multumesc.

Rezolvat 1
Key Performance Indicators Web analytics basics Razvan Matei 4 ani 6 raspuns 1502 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. Salut Razvan,

  Nu stiu sincer daca am inteles bine care este nelamurirea ta, dar o sa cred ca da.
  Ca sa vezi procentul exact de trafic organic exista destul de multe variante.

  1. Mergi in GA —> Acquisition —> All Traffic —> Channels sau Source Medium (la alegerea ta) si in dreptul coloanei organic langa cantiatea totala apare in paranteza si procentul din total.

  2. Poti sa faci un segment in care sa selectezi doar traficul organic si iti pare sus direct procentul din total —> https://prnt.sc/mumjcg

  3. Poti sa faci un table de date in Data Studio in care sa filtrezi traficul organic

  Daca vrei sa vezi evolutia traficului organic de la o anumita perioada de timp la alta selectezi data si data de comparatie iar in coloana traficului organic (acelasi ca la puncul unu) iti apare si procentul —> https://prnt.sc/mumkus

  Sper ca am explicat ceea ce ai intrebat, nu am inteles foarte bine intrebarea.
  Daca ai nevoie de mai multe informatii nu ezita sa ma contactezi.

  Mersi,
  Marian

 2. Multumesc, dar nu este ceea ce cautam…

  Nu vreau COMPARATIE intre doua perioade, ci EVOLUTIA procentului, adica un GRAFIC pe care sa vad valoarea procentului in fiecare zi din perioada selectata.

  • Din pacate fara comparatie lucrul asta e posibil doar in Data Studio.

   Google Analytics te lasa sa vezi evolutia doar dacă compari prima perioadele intre ele.

   Oferă aceleași date doar ca nu cursiv într-un grafic.

   O sa caut in lista mea de rapoarte si revin dacă reușesc să găsesc ceva ce sa fie bun pentru tine.

   Mersi,
   Marian

 3. Salut. Ai putea sa-ti creezi ori prin Google Sheets ori prin Office Sheets toate informatiile din Google Analytics si apoi intr-un alt sheets iti faci conditiile tale ( formule, grafice, calcule si tot ce doresti ).

  Simplu si elegant, poftim si un mic exemplu cum ai putea sa faci ceva de genu: https://developers.google.com/analytics/solutions/google-analytics-spreadsheet-add-on

 4. Se fac 2 pagini sheets, 1 controller de date si 1 rezultate. In controlul de date iti exporti pe perioada aleasa pe care o doresti de ex: 2017-2018, si doresti sa scoti: total users, oganic search, pageviews si tot ce vrei si in celalalt sheet iti aranjezi datele in functie de cum vrei, in tabel sau in chart. ( completare la raspunsul anterior ).

 5. Solutia implica folosirea a 2 surse de date in Google Data Studio, una cu traficul, numarul de sesiuni total din site, una cu numarul de sesiuni organice. Apoi in tabel, pe edit, la source data alegi Blend Data, le unesti cele 2 surse de date pe dimensiunea de timp (week, day, month) si iei de acolo ce variabile ai nevoie, sesiunile din cele 2 surse, le redenumesti sa nu te incurci si faci apoi un metric calculat ca fiind raportul dintre cele 2. Atasat voi pune LIVE-ul facut pe facebook adineauri, unde gasesti un mic tutorial despre cum se raspunde la intrebarea de mai sus. Pe langa asta, eu te-as intreba de ce ai nevoie de acest indicator? Ce speri sa obtii urmarindu-l indeaproape? Este el un indicator esential pentru tine?

  Raport Google Data Studio - Blended Data Sources

  Cel mai bun răspuns

Lasă un răspuns

Browse