Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: Subdial.co transforma piata online de ceasuri second-hand

Platforma britanica Subdial.co vrea sa transforme piata online de ceasuri second-hand, oferind transparenta si mizand pe expertiza in domeniu a echipei din spatele afacerii, citim pe ft.com. Subdial a fost fondata de Ross Crane si Christy Davis (in 2018) si cumpara, vinde si face schimb pe Internet de produse la mana a doua, lansand o colectie noua in fiecare joi.

Fiecare ceas este examinat de un ceasornicar, la sediul companiei din Hoxton (Londra), si vandut cu o garantie de 12 luni. Daca are defecte, acestea sunt mentionate pe site, in textul de prezentare a produsului. Acestea provin din Marea Britanie, iar 85% dintre cumparatori sunt britanici,  post-Brexit. Doar in luna iulie 2022, Subdial.co a vandut 125 de ceasuri si – pe baza vanzarilor din ultimele 60 de zile – estima ca va avea venituri de 18 milioane £, la final de an.

Preturile sunt stabilite in functie de pietele din Marea Britanie, UE, SUA si Japonia. Daca vinzi un ceas in sistem de consignatie, iti vin banii in 14 zile si platforma iti retine 10-15% din pret (inclusiv TVA); procentul scade pe masura ce numarul de produse vandute creste. Daca vinzi un produs direct site-ului, acesta iti vireaza banii a doua zi.

Crane si Davis spun ca Subdial.co ofera pasionatilor o comunitate de incredere, atent manageriata, oferindu-le posibilitatea de a renunta la vanzarile si achizitiile facute pe WhatsApp sau via social media. Aceste platforme le ofera servicii de calitate scazuta, la preturi mici, in timp ce un dealer sau un butic specializat le ofera servicii scumpe si de calitate superioara. In contextul in care piata second-hand de ceasuri este mult mai digitala decat cea de ceasuri noi, Subdial vrea sa se plaseze la mijloc, intre cele doua extreme.

Compania a beneficiat de o injectie de capital de 4 milioane £ in noiembrie 2021 (asta dupa ce o runda de investitii anterioara i-a adus un plus de 400.000 £). Printre directorii si actionarii companiei se numara John Ayton (Fondator Links of London si Annoushka, care a facut parte din echipa Bremont Watch Company) si Nick Evans (Managing Partner al Active Partners si fost CEO al Watches of Switzerland si Mappin & Webb).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply