Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Marea Britanie: in S1 2021, s-au inchis 50 de magazine offline/zi (studiu)

Un studiu marca PwC (citat de site-ul retailgazette.co.uk) a descoperit ca, in primele sase luni din acest an, in Marea Britanie s-au inchis – in medie – 50 de magazine fizice/zi, retailerii de produse din nisa de Fashion fiind cei mai afectati. In total, 1.063 de magazine de comert cu amanuntul care vindeau astfel de produse au pus lacatul pe usa in S1 2021 (clasamentul negativ fiind completat de magazinele de donatii, cele care vand masini si motociclete si casele de pariuri).

In total, 8.739 de locatii traditionale, fizice, din mall-uri, parcuri de retail si centrele oraselor s-au inchis, in perioada ianuarie-iunie 2021, conform studiului amintit anterior. Dar, in paralel, in aceeasi perioada de sase luni s-au deschis 3.488 ce magazine offline noi, ceea ce rezulta intr-un declin net de 5.251. Comparativ cu 2020, datele sugereaza ca rata de inchidere a incetinit: odata cu pandemia COVID-19, in S1 2020 s-au inchis 11.120 de magazine fizice, cu o descrestere neta de 6.001.

Centrele oraselor au avut cu 4,3% mai putine spatii de retail ocupate, oamenii si afacerile mutandu-se in zonele suburbane sau in alt oras, odata cu adoptia masiva a muncii de acasa. Satele au avut cu 2,3% mai putine magazine fizice si orasele de naveta – cu 3%. PwC a transmis, odata cu rezultatele studiului, ca a doua jumatate a acestui an va fi vitala pentru numeroase magazine traditionale, mai ales ca ajutoarele guvernamentale sunt in scadere.

Leave a reply