Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: 1,2 miliarde £ cheltuiti via BNPL, in ianuarie

Din totalul de 8,1 miliarde £ cheltuiti online in ianuarie 2024, in Marea Britanie, 15% au fost sume achitate cu servicii de plata de tip buy now, pay later (BNPL), informeaza internetretailing.net (citand cifre marca Adobe Digital Insights). Asta inseamna o crestere de 14% fata de ianuarie 2023, cand suma BNPL era de 1,2 miliarde £.

Echipa Adobe Digital Insights a folosit date Adobe Analytics, pentru a analiza zeci de miliarde de vizite pe website-uri e-commerce din Marea Britanie, analizand 100 de milioane de produse diferite, din 18 categorii, pentru a obtine o imagine de ansamblu a economiei digitale britanice.

Consumatorii de aici au inceput noul an concentrandu-se pe propria sanatate: vanzarile digitale de echipamente de exercitii au crescut cu 60% in ianuarie 2024, comparativ cu decembrie 2023. Produsele cele mai cautate din aceasta categorie? Benzile de alergare, bicicletele  stationare, diverse alte dispozitive sportive, incaltamintea sport si ganterele. „Cumparatorii au inceput noul an propunandu-si obiceiuri sanatoase, dar nu si-au restrans cheltuielile”, explica Vivek Pandya (Lead Analyst, Adobe Digital Insights).

Analiza a luat in calcul si rata online a inflatiei: aceasta a scazut cu 5,1%, in medie, cele mai mari scaderi inregistrandu-se in cazul produselor electronice (-12,2%), hainelor (-7,5%), produselor sportive (-8,3%) si electrocasnicelor (-5,9%), retailerii pastrand preturile competitive, pentru a stimula cererea.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply