Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

AliExpress: +60% YoY mai multe comenzi, in octombrie-decembrie 2023

Alibaba International DigitalCommerce (entitatea e-commerce internationala a Alibaba Group) si-a anuntat rezultatele fiscale pentru perioada octombrie-decembrie 2023. Cresterea de 44% a veniturilor (pana la 4,02 miliarde $) marcheaza al saselea trimestru consecutiv de crestere de cand Jiang Fan a devenit CEO, in 2022, citim pe benzinga.com.

Gigantul e-commerce Alibaba Group a avut o crestere a veniturilor de doar 5% fata de acelasi trimestru din anul anterior. Dar veniturile din retail-ul e-commerce au crescut mult mai mult, in trimestrul amintit: cu 56% YoY, pana la 3,28 miliarde $, ceea ce reprezinta peste 80% din total. Pe platforma B2C AliExpress (marketplace care opereaza in 17 limbi) s-au inregistrat cu 60% mai multe comenzi online.

Pe langa AliExpress, Alibaba International se ocupa si de Lazada (care opereaza in 6 tari din Asia de SE), dar si de marketplace-ul global B2B Alibaba.com. Alte platforme ale entitatii e-commerce: Trendyol (cu sediul in Turcia), Miravia (cu sediul in Spania), Daraz (care deserveste Asia de Sud). Cu exceptia AliExpress, celelalte platforme lucreaza in special cu vanzatori si branduri locale, pentru a deserve clientii din respectivele tari. Toate aceste platforme au dus la o crestere cu 24% YoY a numarului de comenzi primite de Alibaba International, in trimestrul amintit.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply