Legi aplicabile magazinelor online

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am observat de- lungul timpului o multime de intrebari legate in principal de drepturile clientilor la retur/garantie si de asemenea o multitudine de opinii pro/contra pe diverse cazuri particulare.

Pentru ca opiniile pe cazuri particulare, in opinia mea fac mai mult rau decat bine, va rog sa raspundeti, din experientele voastre si diverse cazuri de care v-ati lovit si a fost necesara consultarea unei anumite legi, legile sau articolele de lege care vi s-au aplicat.

Stiu ca la mod general, cum spunea cineva pe FB se aplica “Codul civil, Codul fiscal, Codul Penal si Biblia” dar consider ca ar fi util ceva putin mai concret.

Poate reusim sa cream o “lista minimala” de chestiuni legale de care orice intreprinzator incepator in ale online-ului sa tina cont 🙂

Rezolvat 0
Chestiuni legale Razvan T 4 ani 6 raspuns 1343 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. Legislatia este relativ subtire, le ai enumerate mai sus, dar deliciul vine din particularitatile care se ivesc din experienta. Cumva trebuie sa faci un echilibru intre legislatie, propriul TOS si opinii APNC.

  • Ai dreptate Serban, scopul intrebarii era sa avem o lista care sa poata fi consultata de oricine interesat si fiecare sa “interpreteze” in felul lui sau in functie de situatia cu care se confrunta 🙂

 2. In mare intreprinzatorii local NU tin cont de lege. Clientii nu o cunosc, ANPC o aplica volitiv pt ca pot. Nu inteleg ce cauti de fapt prin aceasta intrebare. Sunt N afaceri cu N spete si N probleme specifice

  • Draga Sabina,

   Daca citeai cu putin mai multa atentie regaseai raspunsul la intrebarea ta … “ce caut prin aceasta intrebare”? Pur si simplu o lista de legi aplicabile magazinelor online care sa fie usor de gasit de catre oricine care ar putea avea nevoie la un moment dat.

   Stii vorba aia: “necunoasterea legii nu te absolva de sanctiuni” , deci orice intreprinzator care nu tine cont e lege o face pe riscul sau.

Lasă un răspuns

Browse