Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Italia: Amazon a primit cea mai mare amenda europeana, 1,13 miliarde €

Amazon a primit o amenda record, in valoare de 1,13 miliarde €, din partea AGCM, autoritatea italiana care garanteaza o concurenta corecta pe piata de retail, informeaza ecommercenews.eu. Gigantul e-commerce a abuzat de dominanta sa pe piata din Italia, in cazul serviciului logistic Fulfilment by Amazon (FBA), dezantajandu-si competitorii, a considerat Autorita Garante della Concorrenza e del Mercato.

FBA este un serviciu de fulfilment al comenzilor online oferit de Amazon vanzatorilor parteneri din marketplace. Sellerii isi trimit produsele la depozitele Amazon, iar compania se ocupa de livrarea acestora la consumatorii finali, de retururi si de relatia cu clientii. Conform autoritatii italiene AGCM, FBA-ul incalca regulile unei competitii oneste, in Uniunea Europeana: vanzatorii terti care nu apeleaza la acest serviciu sunt dezavantajati, deoarece nu primesc anumite beneficii (vizibilitate crescuta si acces la eticheta Prime).

Amazon a transmis presei ca nu este deloc de acord cu amenda primita si ca va face apel la decizia AGCM: „Afacerile mici si mijlocii au canale multiple de vanzare, atat online, cat si offline: Amazon este doar una dintre optiuni”. Amenda vine la scurt timp dupa ce gigantul online cu sediul la Seattle a fost tras de urechi, tot in Italia: luna trecuta, Amazon a fost amendat cu aproape 70 de milioane €, alaturi de Apple (amendat cu peste 130 de milioane €), pentru cooperarea incorecta in procesul de vanzare a produselor Apple.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] o concurenta corecta pe piata de retail (Autorita Garante della Concorrenza e del Mercato/AGCM) a amendat gigantul online american cu 1,13 miliarde € (cea mai mare amenda europeana), pentru ca a abuzat de pozitia lui dominanata pe piata […]

Leave a reply