Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Robofun.ro: in 2021, pasionatii de robotica si electronica si-au cumparat piese online

 

Magazinul online de robotica si electronica Robofun.ro transmite, intr-un comunicat de presa, ca a observat un potential mare de crestere a solutiilor de automatizare a casei, de-a lungul ultimilor 2 ani (conform analizei achizitiilor). Unul dintre cele mai dinamice segmente a fost cel al placilor care domina lumea electronicii si pasionatilor de robotica: Raspberry Pi 4 si Arduino.

„In ultimii doi ani, peste 10.000 de clienti au achizitionat componente electronice din magazinul Robofun. Am observat un interes crescut catre produsele din sfera dezvoltarii de proiecte electronice, precum placile de dezvoltare Raspberry Pi 4 si Arduino. De asemenea, adaptarea la un stil de viata din ce in ce mai puternic digitalizat i-a facut pe clientii nostri sa-si indrepte atentia tot mai mult catre sistemele de control automatizat al casei create personalizat, in functie de stilul de viata al fiecarui cumparator”, explica Dan Tataru (Managing Partner Robofun.ro). Cu o cifra de afaceri de 5 milioane de lei, in 2020-2021, Robofun.ro are peste 2.700 produse in stoc.

Industria pieselor de robotica a avut un ritm de crestere foarte mare in ultimii ani, datorita dezvoltarii tehnologiei, iar cererea pietei pentru specialisti in robotica este binecunoscuta. Conform International Federation of Robotics, in 2020 s-au vandut sute de mii de roboti industriali la nivel mondial, al treilea cel mai mare volum de vanzari inregistrat vreodata. De asemenea, piata caselor inteligente creste anual cu 30%.

Cele doua placi de baza care domina lumea electronicii si a pasionatilor de robotica sunt cele care se afla si in topul achizitiilor pe Robofun.ro. Raspberry Pi 4 Modelul B (de 4 GB si 8 GB) contine un microprocesor performant, ca un calculator „entry level”, care permite functionalitati precum rularea unui sistem de operare sau a unor aplicatii specifice jocurilor. De asemenea, Arduino UNO (cea mai utilizata placa din intreaga familie Arduino) este considerata cea mai buna metoda de invatare pentru incepatorii in electronica, programare si automatizari.

In topul achizitiilor clientilor Robofun.ro s-au aflat, in 2021, si kiturile educative STEM, componenta educativa imbinata cu cea distractiva fiind una castigatoare in randul copiilor. In topul produselor vandute anul acesta s-a situat Creionul 3Doodler, un dispozitiv ingenios care permite copiilor sa creeze diferite forme tridimensionale si obiecte din plastic topit. Punctul de topire din varful stiloului este scazut, astfel este un produs 100% sigur. De asemenea,  a fost observat un interes ridicat pentru kit-urile pentru incepatori Arduino (cu componente gandite special de Robofun.ro pentru incepatori), bazate pe cartea editata de site-ul e-commerce pentru incepatorii in acest domeniu.

„Observam un interes semnificativ pentru metodele de invatare alternative, interactive, precum kiturile robotice educationale si jucariile STEM. Creionul 3Doodler, spre exemplu, care incurajeaza creativitatea si gandirea spatiala, a fost cumparat masiv si anul acesta in conditiile in care copiii au petrecut mai mult timp acasa si parintii au sesizat nevoia de a gasi solutii educative alternative si mai creative ca oricand. Este probabil si o consecinta mutarii scolii in mediul online, dar si a evolutiei tehnologiei in toate aspectele vietii”, completeaza Dan Tataru.

Leave a reply