Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Investitie de 30 milioane $ in romanii de la UiPath

overview_1

Compania autohtona UiPath – care este specializata in dezvoltarea si vanzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ca Robotic Process Automation/RPA) – a primit o injectie de capital de 30 milioane $, anunta aceasta intr-un comunicat de presa. Investitorii au fost Accel Partners (fond de investitii care a finantat si inceputurile unor companii gigant ca Facebook, Dropbox si Spotify), Earlybird Venture Capital, Credo Ventures si Seedcamp. Aceasta nu este prima runda de investiitii pentru UiPath: in 2015, a fost ajutata monetar de ultimii trei investitori amintiti.

Investitia (care reprezinta o performanta unica in mediul start-up romanesc, fiind cea mai mare investitie de capital privat facuta vreodata intr-o firma romaneasca) va ajuta compania sa continue dezvoltarea, in baza cresterii de 600% pe care a inregistrat-o in 2016. Anuntul vine la scurt timp dupa ce UiPath a primi, la inceputul anului 2017, recunoasterea oficiala de lider global al industriei RPA. UiPath are sediul in SUA si birouri in 6 tari (Romania, Marea Britanie, SUA, India, Malaezia si Japonia). Si dezvolta roboti software care sunt programati sa preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional repetitive care ii solicita inutil.

UiPath transmite, in acelasi comunicat, ca va folosi acest fond monetar pentru a angaja cei mai buni ingineri software si oameni de business, propunandu-si sa dubleze efortul de dezvoltare a caracteristicilor cognitive de tip uman in tehnologia produsului sau „enterprise”. Cu doua versiuni majore lansate anual, UiPath dezvolta proprietati emergente din sfera „machine learning” si inteligenta artificiala (AI).

Uipath

Inceputurile UiPath dateaza din 2005, cand Daniel Dines (foto, actual CEO), fost angajat Microsoft, a dorit crearea unor solutii de automatizare pentru business in Romania, considerand ca automatizarea avea sa marcheze definitiv modul in care oamenii isi desfasoara munca la interfata cu sistemele digitale. Proiectul UiPath a fost finantat de Dines si Marius Tirca (director de tehnologie al UiPath) prin vinderea unui produs de consultanta software catre IBM si Microsoft. In 2013, compania a capatat tractiune, iesind pe piata cu un produs matur, o platforma de automatizare „enterprise”, care astazi se vinde celor mai mari corporatii ale lumii.

Raspunde la aceasta intrebare