Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In 2017, 47% din populatia lumii va accesa Internetul (raport)

225185

Anul acesta, conform estimarilor celor de la emarketer.com, aproape jumatate din populatia Terrei va accesa Internetul cel putin o data/luna, de pe desktop/laptop sau un dispozitiv mobile – mai exact, 46,8% (cu 6,1% mai mult decat in 2016). Acest procent reprezinta un numar 3,47 milarde de persoane si este mai ridicat decat cel de anul trecut deoarece numarul internautilor creste in China, in zone rurale sau cu venituri mici din alte tari din zona Asia-Pacific, Europa centrala si de Est, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa.

In aceste regiuni, se estimeaza ca foarte multe persoane vor intra online pentru prima data. Multe impulsionate de acoperirea Wi-Fi din ce in ce mai mare si de posibilitatea de a accesa Internetul via 3G/4G. Si de dorinta de a utiliza aplicatii de comunicare ca WhatsApp, WeChat si Facebook Messenger.

Datele provin din noul raport „Worldwide Internet and Mobile Users: eMarketer’s Estimates for 2016 – 2021” si se bazeaza pe analiza datelor legate de trafic, combinate cu factori socio-economici, demografici si tendinte istorice caracteristice fiecarei tari.

Ce mai spune raportul:

  • cu 9,3% mai multi oameni vor intra pe Internet de pe telefonul mobil in 2017 fata de 2016 – adica aproape 4 din 5 internauti din intreaga lume
  • procentul celor care vor accesa Internetul cel putin o data/luna va creste si mai mult anul viitor: in 2018, eMarketer estimeaza ca se va ajunge la aproape 50% (48,8%, adica 3,65 miliarde de persoane); in 2019, va fi de 50,6% (3,82 miliarde de persoane), iar – pana in 2021 – 53,6% din populatia globului va intra online cel putin o data pe luna (ceea ce inseamna 4,13 miliarde de oameni)
  • in 2017, numarul de smartphone-uri va creste cu un procent de doua cifre in toata lumea, in afara Americii de Nord
  • in America Latina, costul in scadere al traficului de date va impulsiona consumatorii; din ce in ce mai multe companiide telefonie ofera smartphone-uri la pachet cu abonamentul si, pentru prima data, anul acesta peste 3 din 5 internauti din America Latina vor intra regulat online de pe smartphone; pana in 2021, procentajul va depasi 72%!
  • in 2017, majoritatea utilizatorilor de Internet din regiunile dezvotate ale planetei va intra online tot de pe smartphone – peste 98% in America de Nord si 97% in Europa de Vest

Leave a reply