Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Inovatie in plata contactless: unghii cu cip!

fingernails

O studenta la scoala de arta londoneza Central Saint Martins – Lucie Davis – a venit cu o idee inovatoare in domeniul platilor contactless, pentru lucrarea ei de diploma: a incorporat un cip RFID (radio-frequency identification) intr-una dintre unghiile ei acrilice si astfel le poate folosi pentru a plati intrarea la metroul londonez, a descoperit site-ul finextra.com.

Ideea este simpla si practica: cip-ul RFID este legat la contul ei Oyster (sistemul de carduri pentru transport din capitala Marii Britanii) si purtatoarea nu trebuie decat sa le treaca prin fata cititorului de card de la metrou, pentru acces facil si imediat. Lucie Davis a fost „inspirata de interactiunea cu tot ceea ce ne inconjoara in fiecare zi”, a explicat ea pe contul ei de Instagram, unde a postat imaginea cu unghiile inovatoare.

Si nu este noua pe piata: cum scria ecompedia.ro aici, americanii de la MC10 Inc. (companie care creeaza sisteme de monitorizare folosite la dispozitive electronice, medicale, industriale si sisteme de aparare) si brand-ul cu L’Oreal lucreaza la senzori purtati pe piele, pentru a crea urmatoarea generatie de tehnologie purtabila – un „plasture” („Wearable Interactive Stamp Platform”) prin care poti efectua plati.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply