Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Ameninta livrarea in aceeasi zi serviciul click & collect?

clickandcollect

Cat de importante sunt magazinele fizice, intr-o lume omnichannel, in care cu totii cumparam online? Retailerii sunt ferm convinsi ca, pentru client, este foarte important sa poata beneficia de serviciul click & collect (clientul cumpara online si ridica produsul dintr-un magazin fizic), unul dintre avantajele magazinelor offline.

Dar cat de important este, de fapt, click & collect-ul, se intreaba econsultancy.com? Un sondaj asupra a 12.000 de cumparatori online din SUA si Canada (realizat de Bizrate Insights) dezvaluie ca aproape o treime dintre acestia (31%) au folosit, in ultimul an, serviciul click & collect, dar doar 13% spun ca au renuntat la a cumpara ceva pentru ca nu putea ridica produsul din magazin.

In plus, cel mai raspandit motiv pentru a folosi acest serviciu este evitarea platii taxelor de livrare (55%). Pe locurile urmatoare in clasament s-au plasat: faptul ca serviciul e convenabil (43%) si rapiditatea cu care doreau produsul (36%). Analizand fiecare dintre aceste motive, econsultancy.com concluzioneaza ca: Amazon Prime sau ShippingPass-ul Walmart popularizeaza livrarea gratuita, deci principalul motiv pentru alegerea serviciului click & collect va disparea in curand; daca primesti gratis acasa comanda nici al doilea motiv nu ramane valabil – va fi mai convenabil sa astepti curierul decat sa te deplasezi tu la magazin; Amazon Prime ofera livrare in aceeasi zi, iar infrastructura se dezvolta rapid in aceasta directie. In concluzie, magazinele fizice vor fi o solutie viabila atata vreme cat vor fi profitabile, iar retailerii nu trebuie sa se sprijine atat de mult pe serviciul click & collect.

Raspunde la aceasta intrebare