Register Now

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Add question

You must login to ask question.

Login


Register Now

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Google a lansat sistemul mobil de plata Android Pay UK

android pay

Apple are de acum, in Marea Britanie, un rival in domeniul sistemelor de plata contactless: Google a lansat si in tara insulara sistemul Android Pay, scrie telegraph.co.uk. Platforma (care a aparut in mai 2005, fiind operationala din septembrie incoace in SUA) permite utilizatorilor de telefoane cu sisteme de operare Android (KitKat 4.4 sau mai noi) sa plateasca la distanta, la terminale aflate in magazine, in metrourile si autobuzele londoneze, in aplicatii instalate pe smartphone.

Aceste telefoane sunt dotate cu chip-uri Near-Field Communication (NFC), care permit oamenilor, dupa ce descarca aplicatia Android Pay din magazinul Google Play, sa isi lege cardul de credit/debit la sistem si sa plateasca, fara a deschide aplicatia, tranzactii: sub 30 £, plata se face fara deblocarea smatphone-ului; peste 30 £, utilizatorul trebuie sa introduca un cod de securitate.

Dupa Apple si Google, si Samsung se pregateste sa lanseze un sistem similar in Marea Britanie in cursul acestui an: Samsung Pay, disponibil momentan doar in State si in Coreea. Bloomberg scrie ca Apple Pay are in jur de 12 milioane de utilizatori lunari la nivel mondial, fiind cea mai folosita platforma de plata mobile din lume. Android Pay si Samsung Pay au, fiecare, in jur de 5 milioane.

Leave a reply