Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Florin Grozea: piata locala de influencer marketing va valora 12 milioane €, in 2021

Antreprenorul Florin Grozea (foto jos, Fondator si CEO MOCAPP.net, platforma care ajuta brandurile sa gaseasca influencerul potrivit) estimeaza, intr-un interviu pentru economedia.ro, ca piata de influencer marketing din Romania va creste cu 10-12% YoY in 2021, si va ajunge la circa 10-12 milioane €. Anul trecut, MOCAPP isi propunea un rulaj de peste 150.000 € si Florin Grozea estima un volum de business de 10 milioane €. Prin comparatie, in SUA, bugetul dedicat influencerilor va fi de 3,69 miliarde, in 2021.

Lockdown-ul impus de noul coronavirus a avut un impact major asupra pietei de influencer marketing din tara noastra, a explicat acesta: „Bogatii au devenit mai bogati, saracii mai saraci. Acest lucru s-a intamplat in primavara si vara. Intre timp, toata piata cred ca s-a obisnuit si este in crestere. Simtim in publicitatea digitala o revenire in V, rapida. La sfarsitul anului 2021 vom fi mai sus fata de aceeasi perioada a anului trecut”.

In platforma lansata in 2017 sunt prezenti momentan 1.000 de influenceri (din 9 tari – cei mai multi din Romania, Moldova si Bulgaria) si zeci de branduri nationale si internationale (agentii digitale, de PR, ONG-uri si site-uri e-commerce). Fondatorul vrea atraga o noua finantare si poarta discutii in acest sens cu doua fonduri de investitii, programata sa aiba loc in primavara anului viitor. Antreprenorul vrea sa atraga 1 milion € de la investitori privati, pentru a lansa MOCAPP si pe piata din Marea Britanie. „Inca suntem devreme in discutie cu aceste fonduri, dar este un pas firesc in cresterea unui start-up tech. Am atras o investitie de 176.000 euro prin crowdfunding in toamna anului 2020, la o evaluare de 2,4 milioane euro”, a explicat Florin Grozea, care planuieste si cresterea numarului de influenceri (in tari ca Ungaria) si de branduri care apeleaza la MOCAPP.net.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply