Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Flip.ro a atras o investitie de 1,5 milioane €, de la eMAG Ventures

Flip.ro anunta (intr-un comunicat de presa) ca a atras prima investitie de accelerare a eMAG Ventures: 1,5 milioane €. Start-up-ul autohton – care este axat pe vanzarea online a telefoanelor mobile second-hand – tinteste pozitia de lider in Europa Centrala si de Est, pe piata produselor reconditionate. Flip.ro a fost lansat in noiembrie 2019 de 3 tineri antreprenori: George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) si Alex Burghelia (23 ani); acestia pastreaza 57,74% din actiuni si vor dezvolta accelerat platforma, in perioada urmatoare.

Site-ul a avut o evolutie rapida, ajungand la 50.000 de clienti, in mai putin de 2 ani. Platforma a vandut primul smartphone in decembrie 2019 si a atins o cifra de afaceri de 2,5 milioane €, la finalul anului trecut. In acest timp, echipa a crescut pana la 50 de angajati. Cei trei fondatori estimeaza o cifra de afaceri de 14 milioane € (in 2021) si o crestere a echipei la peste 100 de angajati, pana la jumatatea anului 2022.

„Cu investitiile initiale am reusit sa crestem mai repede decat ne propusesem la nivel local, iar pentru a putea scala si duce business-ul la nivel international avem nevoie de tehnologie si know-how operational crescut. Avem un produs de calitate, resursele necesare, o echipa talentata, suportul eMAG si o viziune comuna care ne dau incredere ca vom reusi sa devenim principalul marketplace de produse reconditionate din regiune. Investitia atrasa se va duce in trei directii: dezvoltarea echipei, a produsului si internationalizarea Flip”, transmit Alin Luca, Alex Burghelia si George Moroianu (foto, de la st. la dr., fondatori Flip.ro).

„Am descoperit trei tineri energici si extrem de motivati sa duca Flip la nivelul urmator, care au demonstrat ca antreprenoriatul in economia digitala are perspective foarte bune, indiferent de varsta antreprenorilor. De asemenea, avantajele specifice economiei circulare, prin care clientii pot economisi bani si contribui la protectia mediului, vor schimba rapid felul in care milioane de oameni vor cumpara si folosi produsele, nu numai in segmentul smartphone. Cred ca fiecare dintre noi are prin sertare produse pe care nu le mai foloseste, iar prin Flip acestea se pot transforma usor si rapid in bani. Flip este in pozitia in care poate deveni liderul pietei de produse reconditionate in CEE in urmatorii trei- cinci ani”, explica Bogdan Axinia (Managing Director eMAG Ventures).

Flip.ro rezolva problema de siguranta si garantie a vanzatorilor si cumparatorilor de produse utilizate comercializate prin site-urile de anunturi. Datorita procesului de verificare si reconditionare, vanzatorii isi primesc garantat banii, iar cumparatorii primesc un telefon aproape ca nou, cu garantie si drept de retur, totul in siguranta si fara batai de cap. Iar eMAG sustine economia circulara de peste 10 ani (prin programul de produse resigilate) si nu intamplator prima investitie a eMAG Ventures este directionata catre un marketplace din aceasta zona. Pe langa finantare, Flip va beneficia de expertiza eMAG de accelerare a afacerilor prin tehnologie, know-how operational si scalare rapida a business-ului la nivel international.

eMAG Ventures este un program de investitii pentru companii de tehnologie care aduc inovatii in produse si servicii adresate direct sau indirect clientilor finali. Dincolo de finantare, eMAG le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 20 ani de experienta in cel mai dinamic sector tech al momentului, stimuland economia digitala. Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor si extindere internationala, dobandita in urma dezvoltarii unor proiecte majore (cum este eMAG Marketplace) si a unor companii care au crescut rapid in ultimii ani (precum Sameday, Fashion Days, tazz sau Zitec).

Comentarii ( 2 )

  1. […] a atras prima investitie de accelerare de 1,5 milioane € din partea eMAG Ventures in octombrie 2021, iar pana in prezent a avut o evolutie rapida, ajungand la peste 100.000 de […]

  2. […] pietei de produse reconditionate din Europa Centrala si de Est. Extinderea vine la cateva luni dupa intrarea eMAG Ventures in actionariatul companiei. Flip isi propune sa atraga 20.000 de clienti in urmatorul an, in tara […]

Leave a reply