Exista campanii email marketing non-spam?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

As avea nevoie de o campanie de promovare in masa prin E-mail dar care sa nu fie considerata SPAM – si care sa nu fie duca la penalizari Google. Exista asa ceva? Am vazut ca exista cateva servicii de email marketing, cum ar fi hitmail.ro, mediapost-hitmail.ro. Ce garantie am ca aceste servicii nu sunt considerate SPAM de catre Google, Yahoo Mail, etc.?

O alta intrebare ar fi: Sa spunem ca angajez o persoana care sa faca email marketing pentru site-ul meu iar persoana respectiva trimite 10000 de emailuri (de la adresa ei) dar in emailul respectiv este link catre site-ul meu. Va fi site-ul meu penalizat de Google pentru SPAM?

Va multumesc

Deschis 0
E-mail marketing Radu 10 ani 3 raspuns 2019 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Da, se poate daca le faci in conditiile legale, normale, cu double opt-in si cu transmiterea unei cereri de accept primire comunicari comerciale.

 2. In general cand cineva incepe cu “am nevoie de o campanie de email” insemana ca nu are o lista ci doreste sa cumpere una sau sa “angajeze” pe cineva care sa o faca, daca se poate intr-un mod magic, sa curga vanzarile. Si de aici rezulta spam-ul, ca prin definitie spam-ul este trimiterea mesajelor catre persoane care nu ti le-au solicitat. Cei mai multi considera chiar si acele solicitari de “accept primire mesaje conmerciale” ca fiind spam, defapt in politica yahoo, gmail, si a altor furnizori asa sunt considerate chiar daca legal in Romania sunt ok. Deci da, trimiti solicitari, nu te amendeaza nimeni dar la yahoo tot o sa-ti intre mesajele in spam.

  Daca crezi ca o campanie de email iti salveaza vanzarile, ai o problema. Ai nevoie de o strategie pe termen lung prin care sa creezi o relatie cu clientii sau potentialii clienti si aici intervine si email marketing-ul. Trebuie sa-ti construiesti propria lista pentru a face email marketing.
  Pe termen scurt exista si posibilitatea de a colabora cu diferite alte magazine sau site-uri care au deja liste si care poate vand produse conexe si printr-un parteneriat vor fi deacord sa-ti promoveze site-ul, dar ar trebui sa eviti servicii specializate in vanzarea sau inchirierea de liste.
  Si da, chiar daca cineva face spam de pe o adresa de email care nu implica domeniul tau, yahoo, google si alti furnizori de email tot iti vor bloca domeniul daca spam-ul contine un link spre site-ul tau.

 3. Lista se construieste cu folosirea unui client de email marketing ( cum zice Gabriela, mai sus ), cu double opt-in, cu rabdare si segmentata. Daca vrei ca oamenii sa se aboneze la siteul tau ( la lista ta de abonati ), ii treci in lista de ”curiosi”, iar daca vrei ca ei sa faca o actiune cu o finalitate ( sa cumpere ceva, sa lase un review ), ii treci in lista de clienti sau prospecti ( dupa caz ).
  Dupa cum s-a spus si mai sus, trimiterea de emailuri nesolicitate sau pentru care userii nu si-au confirmat acordul ( single sau double opt-in ) si cumpararea-inchirierea de liste de abonati duce la SPAM. In afara faptului ca Yahoo, Gmail, etc nu vor livra emailul in Inbox, userii experimentati in utilizarea internetului sunt agasati de emailurile nesolicitate si iti fac raportare de spam. Cu cat primesti mai multe raportari de SPAM cu atat mai evident este pt Yahoo, Gmail ca e ceva necurat la mijloc si nu iti vor permite sa intre in Inboxul userilor nici macar emailurile pentru care s-a primit confirmare de trimitere.
  Asadar, Radu, nu exista posibilitatea sa faci spam si vanzari, si sa mai ai si garantia ca emailurile sunt livrate, folosind metode necurate ( in email marketing ).

Lasă un răspuns

Browse