Prelucrare date personale – newsletter

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Bună ziua,
Dețin un webshop prin care comercializez lenjerie intimă, costume de baie, lenjerie pentru mămici și lenjerie specială postoperatorie. Din prima zi a funcționării suntem înregistrați la ANSPDCP.
Din 2013 există posibilitatea de înscriere la newsletterul nostru. Am transmis un singur newsletter exclusiv câtre lista celor înscriși pe website la sfârșitul anului 2016, cu posibilitatea de dezabonare prin link conform legii.

În urmă cu două luni, în martie 2017 am primit o scrisoare de la ANSPDCP scrisă în urma plângerii unui abonat cu 19 de întrebări legat de modalitatea de colectare a datelor personale. La rândul nostru am răspuns la aceste întrebări.

În cursul acestei săptămâni am primit un răspuns din partea autorității cu câteva aspecte de clarificat. Pentru a putea răspunde cât mai prompt și explicit vă rog să mă ajutați cu părerea Dumneavoastră:
1. adresa de e-mail singură, fără alte informații, reprezintă sau nu informație prin care se poate identifica o persoană fizică (date personale)?
2. care este baza legală (legea, articolul, aliniatul) referitor la perioada de stocare a datelor personale pentru prelucrare în scopul trimiterii de informatii comerciale?

Dacă aveți orice părere, ați mai întâlnit cu cazuri asemenătăoare vă rog să sprijiniți pentru a răspunde cât mai obiectiv.

Cu respect:


Méder Gabriella
SC Formfit Linea SRL
0746054171
lenjerie-anita.ro

Deschis 0
Chestiuni legale E-mail marketing formfit 7 ani 3 raspuns 1866 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

  0
  2017-05-29T11:02:36+03:00

  Nu sunt specialist in domeniu dar:
  1. Datele cu caracter personal sunt definite ca „orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale”. Adica, adresa de email poate reprezenta o modalitate prin care se identifica o persoana (articolul 3 (a) din Legea 677/2001).
  2. Referitor la perioada, din ceea ce stiu, ar trebui definit intr-o pagina in website perioada pentru care se realizeaza stocarea acestora. Am gasit un articol interesant http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_40861/Stocarea-datelor-cu-caracter-personal-cat-timp-poti-pastra-informatiile-colectate-de-firma-ta.html

  Lucian – https://www.lisal.ro/ro/creare-magazin-online/

  0
  2017-05-29T15:32:00+03:00

  Salut,

  Noi suntem specializati pe zona asta de protectia datelor si motivul pentru care ai primit acest raspuns este ca:

  -trebuie sa demonstrezi daca doar cu adresa de email pe care o stochezi, se poate identifica exact persoana. In cazul in care da, atunci sa le arati ca esti inregistrat ca operator de date cu caracter personal tocmai din acest motiv.

  -vor sa vada daca stii in ce temei faci prelucrarea si daca ai vreo perioada de timp determinata inc are faci prelucrarea ( ea nu se poate face la nesfarsit)

  0
  2017-05-29T16:57:08+03:00

  Aici gasesti actele aplicabile http://dataprotection.ro/?page=legislatie_primara&lang=ro

  In principiu e legea 677/2001 care reglementeaza protectia datelor personale. Si mai e ordinul 52 privind siguranta datelor.

  In principiu orice date personale (inclusiv email-ul) se colecteaza cu un scop clar definit si se pastreaza doar atata timp cat sunt necesare pentru indeplinirea scopului. Iar persoana are diverse drepturi, enuntate in lege. Tu trebuie sa dovedesti ca ai proceduri care sa asigure respectarea cerintelor legale.

  Iar ca raspuns la intrebarea ta: cred ca da, se poate argumenta ca daca ai o adresa de email e posibil (teoretic) sa identifici persoana, fie prin folosirea altor baze de date (alte firme care au acea adresa de email si poate au colectat mai multe informatii), fie prin folosirea adresei de email (ex: trimiti un email si ii ceri datele).

  PS: De la anul (in mai) intra in vigoare regulamentul 679 care este mult mai strict decat legislatia actuala.

Lasă un răspuns

Browse