Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

E-commerce-ul global va insuma 4,92 trilioane $, in 2021 (raport)

Pandemia COVID-19 a fost dezastroasa pentru numerosi retaileri: la nivel mondial, vanzarile cu amanuntul au scazut cu 2,8% YoY in 2020 (din cauza inchiderii magazinelor fizice), iar cele digitale au crescut cu 25,7% (pana la suma de 4,21 trilioane $), citim pe emarketer.com. 2021 va fi si el un an bun pentru magazinele online, conform estimarilor facute de sursa amintita, intr-un raport recent („Global Ecommerce Forecast 2021”), cu un total al vanzarilor de 4,92 trilioane $!

Ce mai noteaza raportul:

  • Cat de mult a afectat pandemia estimarile legate de vanzarile cu amanuntul? Inainte de criza provocata de noul coronavirus, sursa amintita anterior estima ca retail-ul mondial va creste cu 4,4% in 2020, pana la suma de 26,46 trilioane $, dar acum cifrele arata ca anul trecut s-au vandut produse si servicii in valoare de 23,62 trilioane $; din acest total, digitalul a reprezentat
  • Cat de mult vor creste vanzarile e-commerce globale, in 2021? Dupa cresterea de 25,7% din 2020, anul acesta pe Internet se vor vinde produse si servicii in valoare de 4,92 trilioane $ (o crestere de 16,8% YoY, digitalul reprezentand 19,6% din totalul vanzarilor cu amanuntul – care vor valora 25,05 trilioane $, adica vor atinge un nivel asemanator celui pre-pandemic).
  • Care piete e-commerce se dezvolta cel mai rapid? Anul trecut, pandemia a alimentat accelerarea achizitiilor online in mai multe tari care ramasessera la coada clasamentului, iar unele dintre ele se vor dezvolta in continuate, si in 2021. Anul acesta, India, Brazilia, Rusia si Argentina vor avea o crestere de cel putin 26% grola capitolul retail e-commerce.
  • Ce regiuni vor  genera cel mai mare numar de vanzari online cu amanuntul? La fel ca in 2020, Asia-Pacific si America de Nord vor conduce clasamentele regionale ale vanzarilor cu amanuntul pe Internet, in 2021. Datorita Chinei, regiunea Asia-Pacific va fi responsabila de 60,8% din vanzarile online, la nivel mondial, America de Nord va avea o „felie” de 20,3%, iar Europa de Vest – 12,6%.

Comentariu ( 1 )

  1. […] E-commerce-ul global va insuma 4,92 trilioane $, in 2021 (raport) – ECOMpedia […]

Leave a reply