Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

DPD: de Pasti, 50% din livrari au venit din e-commerce

DPD

Compania de curierat DPD transmite (intr-un comunicat de presa citat de nocash.info.ro) ca, in perioada sarbatorilor pascale, comenzile provenite din e-commerce au generat aproape jumatate din totalul livrarilor efectuate. Industriile care au generat cele mai multe livrari au fost din domeniul: Fashion, IT&C, Electro, Beauty si Home&Deco. Cu o echipa de peste 1.200 de angajati si francizori si avand acces la o retea europeana de 16.000 de sedii Pickup, DPD Romania livreaza anual peste 9 milioane de colete.

„Perioada dinaintea sarbatorilor pascale este, in mod traditional, una aglomerata pentru curieri. Foarte multi romani aleg sa cumpere online cadouri pentru cei dragi sau alte lucruri necesare pregatirii de Paste. La fel ca in anii precedenti, expedierile interne au fost predominante, insa constatam cu entuziasm ca volumul trimiterilor in afara tarii au crescut fata de anul trecut, datorita ofertelor competitive de servicii internationale pe care le-am lansat in acest an”, declara Lucian Aldescu (CEO DPD Romania).

Alte cifre relevante din comunicat:

  • topul zonelor din Romania cu cele mai multe expedieri nationale de Paste a fost dominat de regiunea Bucuresti-Ilfov (68% din total), urmat de judetele Cluj, Timis si Arad (peste 8% fiecare)
  • in zona Bucuresti-Ilfov, s-au livrat cele mai multe colete (27%), urmata de Cluj (9%), Timisoara (8%), Constanta (7%) si Iasi (6%)
  • ponderea livrarilor internationale a crescut cu 8% YoY in perioada Pastelui (atingand 18%), in conditiile unei cresteri a volumului de circa 35%
  • tarile cu cele mai multe colete primite sau expediate de romani in strainatate au fost Ungaria, Germania, Bulgaria, Marea Britanie si Italia (peste 75% din totalul livrarilor internationale)
  • ponderea livrarilor pe segmentul B2C a fost de 45%
  • ponderea livrarilor pe segmentul B2B a fost de 55%

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply