Register Now

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Add question

You must login to ask question.

Login


Register Now

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

DPD: de Pasti, 50% din livrari au venit din e-commerce

DPD

Compania de curierat DPD transmite (intr-un comunicat de presa citat de nocash.info.ro) ca, in perioada sarbatorilor pascale, comenzile provenite din e-commerce au generat aproape jumatate din totalul livrarilor efectuate. Industriile care au generat cele mai multe livrari au fost din domeniul: Fashion, IT&C, Electro, Beauty si Home&Deco. Cu o echipa de peste 1.200 de angajati si francizori si avand acces la o retea europeana de 16.000 de sedii Pickup, DPD Romania livreaza anual peste 9 milioane de colete.

„Perioada dinaintea sarbatorilor pascale este, in mod traditional, una aglomerata pentru curieri. Foarte multi romani aleg sa cumpere online cadouri pentru cei dragi sau alte lucruri necesare pregatirii de Paste. La fel ca in anii precedenti, expedierile interne au fost predominante, insa constatam cu entuziasm ca volumul trimiterilor in afara tarii au crescut fata de anul trecut, datorita ofertelor competitive de servicii internationale pe care le-am lansat in acest an”, declara Lucian Aldescu (CEO DPD Romania).

Alte cifre relevante din comunicat:

  • topul zonelor din Romania cu cele mai multe expedieri nationale de Paste a fost dominat de regiunea Bucuresti-Ilfov (68% din total), urmat de judetele Cluj, Timis si Arad (peste 8% fiecare)
  • in zona Bucuresti-Ilfov, s-au livrat cele mai multe colete (27%), urmata de Cluj (9%), Timisoara (8%), Constanta (7%) si Iasi (6%)
  • ponderea livrarilor internationale a crescut cu 8% YoY in perioada Pastelui (atingand 18%), in conditiile unei cresteri a volumului de circa 35%
  • tarile cu cele mai multe colete primite sau expediate de romani in strainatate au fost Ungaria, Germania, Bulgaria, Marea Britanie si Italia (peste 75% din totalul livrarilor internationale)
  • ponderea livrarilor pe segmentul B2C a fost de 45%
  • ponderea livrarilor pe segmentul B2B a fost de 55%

About Monica PopescuEntry

Leave a reply