Consumatorii au cheltuit cu 900 de miliarde $ mai mult online, in 2020
La nivel global, consumatorii au bagat in buzunarele retailerilor online cu 900 de miliarde $ mai mult, comparativ cu 2018 si 2019, informeaza cnbc.com. Suma provine dintr-un raport marca Mastercard Economics Institute, care mai estimeaza ca oamenii vor reveni in restaurante si magazine fizice (pentru a cumpara imbracaminte si incaltaminte), dar vor continua sa-si umple frigiderele si sa caute oferte bune de pret online – obicei care a prins radacini in timpul pandemiei COVID-19. Intr-un interviu pentru emisiunea CNBC „Worldwide Exchange”, Bricklin Dwyer (Economist Sef, Mastercard) a spus ca in jur de 20-30% din acest plus digital de 900 de miliarde $ va continua sa fie inregistrat si in 2021, si in anii urmatori.
Pe masura ce consumatorii au ridicat comenzile date pe Internet din parcarile supermarketurilor sau le-au primit acasa (locul care le-a devenit noul birou), e-commerce-ul a ajuns sa reprezinte 1 din fiecare 5 $ cheltuit, la nivel global, in comertul cu amnuntul (fata de 1 din 7 $, in 2019). Pe termen lung, castigurile din comertul digital vor fi inegale si vor depinde de produsul vandut de fiecare retailer, de cum si-a adaptat acesta modelul de afaceri si de cum prefera consumatorii sa faca diversele achizitii: imbracamintea, de exemplu, e cumparata de obicei din magazine fizice, unde poate fi probata si vazuta indeaproape; electrocasnicele pot fi insa achitionate online, pentru a fi livrate apoi direct acasa.
Raportul noteaza ca alimentele si magazinele cu discount-uri vor inregistra cea mai dramatica si mai durabila orientare catre e-commerce: retailerii din aceste domenii vor pastra 70-80%, respectiv 40-50% din vanzarile digitale castigate in pandemie. Restaurantele, magazinele de imbacaminte, cele care vand produse sportive si jucarii au inregistrat cea mai mare crestere initiala in pandemia COVID-19, dar au pastrat doar 10-20% din vanzarile castigate.
Leave a reply