Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Complice.ro: cifra de afaceri de 122.000 €, in 2020

Magazinul online de cadouri experientiale Complice.ro anunta, intr-un comunicat de presa, ca a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 122.000 €, o crestere de 20% fata de estimarile de la inceputul pandemiei COVID-19 (dar in scadere fata de cea de anul trecut, de 140.000 €). O treime dintre comenzile inregistrate anul precedent au venit de la clienti recurenti si un procent similar din venituri a fost reprezentat de comenzi care au depasit granitele tarii (avand in strainatate fie clientul, fie beneficiarul).

„A fost o perioada dificila care ne-a fortat sa acceleram dezvoltarea experientelor livrate online, care nu se aflau pe lista noastra de prioritati urgente pentru 2020. Aceasta flexibilitate, datorata si partenerilor care la randul lor s-au adaptat foarte rapid contextului, ne-a ajutat sa inregistram o scadere de doar 13% fata de 2019”, a precizat Oana Pascu (foto, Fondator Complice.ro).

Primele doua luni din 2020 au reprezentat dublarea afacerilor din perioada similara a lui 2019 pentru Complice.ro, insa perioada de lockdown si restrictiile care au urmat au afectat urmatoarele luni, mai ales segmentul residential. Valoarea si numarul comenzilor pe acest segment a scazut cu peste 20% YoY. O dinamica pozitiva a fost inregistrata in valoarea comenzilor din segmentul corporate, care a crescut cu 33% in 2020, ajungand la o medie de 1.700 €. Reorientarea catre online, cu noi pachete dezvoltate intr-un interval de doar cateva saptamani, cresterea perioadei de valabilitate a experientelor si alte adaptari ale liniei de business au generat o dinamica pozitiva pentru finalul anului.

Cele mai cautate experiente in 2020 au fost cele in simulatorul de zbor, de realitate virtuala, zborurile cu parapanta si atelierele olfactive. In 2020, majoritatea clientilor a fost reprezentata de femei (72%), insa valoarea mai mare a comenzilor a fost inregistrata in cazul clientilor barbati, mai ales pe segmentul residential, unde diferentele sunt semnificative. Astfel, comanda medie in cazul femeilor, pe segmentul mentionat, a fost de 146 €, in timp ce barbatii plaseaza comenzi cu 42% mai mari ca valoare, adica o medie de 208 €.

Pentru anul in curs, Complice.ro are in plan continuarea extinderii portofoliului de experiente online si offline. Tendinta este de a cauta experiente inedite si care sa ofere un confort ridicat in ceea ce priveste siguranta.

Leave a reply