Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Complice.ro, afaceri de 140.000 € in 2019 (+50% YoY)

Magazinul online de cadouri experientiale Complice.ro anunta, intr-un comunicat de presa, ca a inregistrat o crestere de peste 50% a cifrei de afaceri in 2019, ajungand la 140.000 €. Diversificarea portofoliului de experiente si personalizarea in detaliu (inclusiv la nivel international), dar si faptul ca tot mai multi romani se indreapta catre cadouri cu semnificatie,  alocand uneori un buget mai mare decat pentru cadourile-obiect, stau la baza acetei cresteri.

„Tot mai multe companii prefera recompensele experientiale pentru a-si consolida relatia cu angajatii, fiind o modalitate de a creste retentia acestora pe o piata a muncii volatila. Pe de alta parte, pe segmentul residential, introducerea unor experiente noi a diversificat si cererea, clientii nostri alegand experiente nu doar pentru partenerii de viata, ca in anii trecuti, ci si pentru prieteni, colegii de serviciu ori inlocuind cadourile-obiect in cazul casatoriilor, botezurilor sau aniversarilor”, transmite Oana Pascu (foto, Fondator Complice.ro).

Alte informatii interesante din comunicat:

  • segmentul B2B reprezinta 60% din cifra de afaceri
  • media valorii cadourilor-experienta a crescut usor pe segmentul corporate, pana la aproape 1.300 €
  • segmentul comenzilor provenite de la persoane fizice a ramas la o valoare similara anului anterior, numarul lor inregistrand o crestere semnificativa
  • luna decembrie a reprezentat 20% din business-ul total
  • cele mai multe comenzi au venit din partea femeilor, care aloca si bugete cu 10-15% mai mari decat barbatii
  • cele mai solicitate experiente au fost cele care au implicat VR-ul (realitatea virtuala), cele pentru iubitorii de adrenalina (zboruri cu parapanta, driving pe circuit, etc.), dar si cele senzoriale (degustarile de cafea, vin si ciocolata, atelierele olfactive pentru crearea propriului parfum)

Pentru 2020, Complice.ro si-a propus diversificarea portofoliului de experiente spre zona de inedit. Primele luni ale anului sunt marcate de sarbatori precum Ziua Indragostitilor, 1 si 8 Martie, astfel incat orientarea extinderii portofoliului merge catre escapade urbane, tot mai solicitate de catre cupluri, completate de experiente care sa conecteze si sa consolideze relatia.

Comentariu ( 1 )

  1. […] de estimarile de la inceputul pandemiei COVID-19 (dar in scadere fata de cea de anul trecut, de 140.000 €). O treime dintre comenzile inregistrate anul precedent au venit de la clienti recurenti si un […]

Leave a reply