Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Comisia Europeana: Romania trebuie sa aplice noua legislatie a platilor

Comisia Europeana a transmis recent tarii noastre ca trebuie sa aplice Payment Services Directive 2/Directiva Serviciilor de Plata 2 (Directive 2015/2366), care modernizeaza cadrul legislativ al platilor pe teritoriul Uniunii Europene (UE). PSD2 introduce cerinte stricte de securitate pentru platile electronice si pentru protectia datelor financiare ale consumatorilor, deschide piata europeana de plati companiilor care ofera servicii de plata si interzice taxele suplimentare pentru platile via card de debit/credit in magazinele fizice sau cele online, detaliaza comunicatul de presa publicat de europa.eu.

Romania ar fi trebuit sa puna in aplicare directiva, transpunand-o in legislatia nationala pana la data de 13 ianuarie 2018 (la fel ca restul statelor membre UE). Daca tara noastra nu se va conforma in timp de 2 luni de la aceasta avertizare a Comisiei Europene, cazul ar putea ajunge pe masa Curtii de Justitie a UE.

Comentariu ( 1 )

  1. […] care pot dovedi ca verifica strict identitatea clientilor si nu se confrunta cu fraude); in martie, Comisia Europeana soma Romania in legatura cu aplicarea […]

Leave a reply