Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Clientii eMAG.ro au cumparat cu 20% mai multe carti online YoY, in S1 2023

In prima jumatate a anului, clientii eMAG au plasat mai multe comenzi de carte, in cele 3 tari unde este prezenta compania: Romania, Bulgaria, Ungaria. Cresterea este de 20% YoY in Romania, 70% in Bulgaria si 40% in Ungaria, anunta retailerul (intr-un comunicat de presa).

Cu o oferta de peste 550.000 de titluri in Romania, Bulgaria si Ungaria, eMAG este una dintre cele mai mari librarii din regiune. Varietatea mare de titluri este sustinuta si de catre comerticantii online care vand prin intermediul marketplace-ului: acestia au inregistrat vanzari de carte cu peste 40% mai mari YoY, in perioada amintita. In topul celor mai vandute categorii de carti comandate de catre romani, bulgari si unguri se regasesc volumele de beletristica, urmate de cartile pentru copii, cele de dezvoltare personala, spiritualitate si psihologie sau biografii si memorii.

„Gama extinsa cu ajutorul sellerilor din marketplace a atras tot mai multi clienti pe platforma eMAG, care gasesc aici una dintre cele mai mari librarii online din regiune. Vedem multe similitudini intre clientii din cele trei tari, atat la nivel de sezonalitate, cat si in ce priveste categoriile din care comanda, ceea ce ne ajuta foarte mult in a structura oferte cat mai bune, pe baza preferintelor lor”, transmite Stejara Pircan (foto, Senior VP eMAG).

Publicul cu cel mai mare consum de carte de pe platforma eMAG este preponderent feminin (60%), iar categoria de varsta care comanda cel mai mult astfel de produse este cuprinsa in intervalul 35-44 ani. Clientii au studii superioare (47%) si venituri de 3.500-5.000 de lei. Plata cu cardul este preferata de 50% dintre clientii din Ungaria, de 60% dintre bulgari, iar in Romania procentul se apropie de 70%.

Top vanzari de carte pe eMAG.ro, in 2022:

 1. „Banii in miscare. Prosperitatea in 10 pasi”, de Iancu Guda
 2. „Tigan tandari”, de Valeriu Nicolae
 3. „Inocentii”, de Ioana Parvulescu
 4. „Arta de a te iubi”, de Cristian Stan
 5. „Dumbrava minunata”, de Mihail Sadoveanu
 6. „Te iubesc, orice-ai face!”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc
 7. „Sanatatea creierului pe intelesul tuturor”, de Dr. Alexandru Ciurea
 8. „Putea sa fie altcumva”, de Daniel Morar
 9. „Inteligenta materiei”, editie aniversara, de Dumitru Constantin Dulcan
 10. „Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi”, de Camil Petrescu

Comentariu ( 1 )

 1. […] Clientii eMAG.ro au cumparat cu 20% mai multe carti online YoY, in S1 2023 – ECOMpedia […]

Leave a reply