Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Cifra de afaceri Zitec a crescut cu 50% YoY in 2020, pana la 10,5 milioane €

Zitec (lider pe piata de IT & digital marketing din Romania) anunta, intr-un comunicat de presa, ca a inregistrat o cifra de afaceri de 10,5 milioane € in 2020, in crestere cu 50% fata de anul precedent. In ultimii 10 ani, evolutia companiei s-a mentinut pe un trend ascendent, raportand o rata medie anuala de crestere a afacerilor de 29%.

„Pe toata perioada anului trecut, echipa Zitec s-a implicat activ in accelerarea procesului de transformare digitala in foarte multe domenii, iar acest lucru s-a reflectat si in veniturile anuale inregistrate, in crestere cu 50% fata de 2019. Prin toate demersurile noastre de digitalizare, dar si prin diversificarea gamei de servicii, ne-am sustinut clientii si partenerii, indiferent ca vorbim de companii private sau de institutii publice, cu solutii prin care sa-si eficientizeze activitatea, reducand astfel din efectele negative ale pandemiei”, a transmis Alexandru Lapusan (foto, CEO si Co-fondator Zitec).

Pentru anul in curs, compania specializata in dezvoltarea de solutii si servicii de transformare digitala mizeaza pe: dezvoltarea segmentelor de dezvoltare software, solutii cloud si e-commerce, aplicatii de mobil si solutii blockchain, web design si digital marketing. In plus, Zitec va investi in continuare in dezvoltarea produselor proprii Regista si Mirro.io, care sustin companiile private si institutiile publice, in procesele de transformare digitala.

Anul trecut, numarul clientilor Regista a crescut cu peste 37%, solutia generand afaceri totale de 750.000 €. Pana in prezent, aproximativ 600 de institutii publice si companii din toate judetele tarii si-au imbunatatit procesele de lucru si au redus birocratia folosind Regista. Aplicatia are peste 12.000 de utilizatori la nivel national, care au inregistrat de-a lungul timpului 11 milioane de documente. Cel de-al doilea produs propriu din portofoliul Zitec, Mirro.io este folosit de clienti din toata lumea, din tari precum Romania, Canada, SUA, Noua Zeelanda, Australia, Franta, Germania,  Belgia, Ungaria, Turcia, Portugalia, Brazilia, Ecuador, Paraguay, Israel, Slovacia si Estonia.

Pe parcursul anului 2020, Zitec a continuat dezvoltarea proiectelor pentru clienti din Europa si SUA (ca Sameday, ST Microelectronics, Flanco, eMAG, PayU, Credit Europe Bank, iELM sau Startarium), ajutandu-i sa-si eficientizeze activitatea si sa reduca impactul pandemiei asupra business-urilor lor. Compania a raportat rezultate foarte bune si pe segmentele de solutii software personalizate si solutii cloud (dezvoltate de Microsoft si de Google), inregistrand o crestere de 300% si atingand valoarea de 2 milioane €, in 2020. Cresterea a fost sustinuta de proiectele derulate pentru clientii din portofoliul companiei precum: Decathlon, Sameday, Flanco, Vivre, 7Card, Teilor sau Adore Me.

In ceea ce priveste divizia de Digital Marketing, aceasta a inregistrat afaceri totale de 1,5 milioane euro (+100% YoY) si si-a marit echipa la 18 specialisti cu certificari Google Ads, Google Analytics si Facebook Blueprint. Pe toata perioada anului trecut, Zitec s-a concentrat pe cresterea echipei printr-un proces de recrutare exclusiv online si a incheiat anul cu 187 membri (+22% fata de decembrie 2019). In continuare, Zitec urmareste extinderea echipei cu specialisti precum PHP Developer, Magento Developer, Security Analyst, DevOps Engineer, Lead Frontend Engineer, Content Marketer si Business Developer.

Rezultatele inregistrate de Zitec in 2020 au fost posibile si datorita maturitatii parteneriatelor cu Google, Microsoft si Adobe (Magento Commerce). Incepand cu luna iulie 2020, Zitec a devenit Google Cloud Premier Partner, cel mai inalt nivel destinat partenerilor care au demonstrat performanta in implementarea solutiilor Google Cloud pentru cresterea rezultatelor in business. Tot anul trecut, compania a fost inclusa de Google Cloud pe lista primilor 9 parteneri Recommendations AI din lume care pot implementa solutia Google.

Leave a reply