Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Elefant.ro: cifra de afaceri de 240 milioane lei (+35% YoY), in 2020

Elefant Online S.A., compania care opereaza elefant.ro, a depasit in 2020 previziunile de crestere, obtinand o cifra de afaceri de 240 de milioane lei si un profit operational de 5,7 milioane lei. Asta inseamna ca cifra de afaceri de anul trecut a fost cu 35% mai mare fata de 2019. Conform estimarilor de la inceputul exercitiului financiar, 2020 a fost si primul an in care compania a inregistrat profit. In 2020, elefant.ro a reusit sa isi extinda reteaua de livrare la peste 1.500 de puncte, prin parteneriatele incheiate cu easybox si Posta Romana. Tot in 2020, elefant.ro a investit in dezvoltarea centrului propriu de fullfilment din apropiere de Bucuresti, majorand suprafata utila cu 30%.

„2020 a inceput foarte bine pentru elefant.ro. Compania trecuse printr-o serie de investitii care au ajutat-o sa-si consolideze pozitia in piata si putea sa inceapa un ciclu de crestere accelerata. Obiectivele au fost clare si sunt multumit ca am reusit sa nu ne abatem de la drumul nostru. Contextul general determinat de pandemie a favorizat intreaga piata de comert online, dar la nivel de vanzari aceasta influenta s-a resimtit mai mult in al doilea trimestru al anului trecut si mai putin in lunile care au urmat”, transmite Sergiu Chirca (foto, CEO elefant.ro).

Pentru 2021, finalizarea proiectului marketplace (care va permite cumparatorilor sa aiba acces la mai multe categorii de produse) este unul dintre obiectivele majore ale companiei. De asemenea, se va investi in continuare in generarea unei experiente cat mai bune clientilor, de la navigarea pe dispozitivele mobile, pana la comanda si livrare. In prezent, peste 80% din traficul pe elefant.ro provine de pe telefoane si tablete. Ca prognoza financiara, compania isi propune depasirea unei cifre de afaceri de 300 de milioane de lei in 2021 si un profit operational de cel putin 10 milioane lei. Actionarii iau in calcul si o listare la bursa pana la finalul acestui an ( ie la BVB, fie pe o piata de capital regionala), avand in vedere ca, „in 2021, la 11 ani de la lansare, elefant.ro este o companie matura, un brand foarte puternic, cu o comunitate de aproape 3 milioane de clienti”, noteaza Sergiu Chirca.

Leave a reply