Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

China scade plafonul taxelor vamale transfrontaliere

De la 1 ianuarie 2019, Ministerul de Finante din China va creste suma pana la care poti face cumparaturi online transfrontaliere, fara a plati taxe vamale, citim pe technode.com. Persoanele fizice care fac shopping pe Internet in afara tarii platesc acum taxe vamale doar pentru cumparaturi de peste 2.000 RMB (290$), dar de anul viitor suma crste la 5.000 RMB (720$). In total, chinezii de rand vor putea cumpara transfrontalier de maxim 26.000 RMB/an (3.700 $/an), fara a plati taxe vamale, fata de actualul prag – de 20.000 RMB/an, adica 2.900 $/an.

Analistii din domeniu sunt de parere ca noua lege va afecta afacerile e-commerce de mici dimensiuni, dar nu si marile nume din e-commerce-ul local (care respecta legile guvernamentale si includ taxele in pret). Schimbarea va intra in vigoare odata cu noua Lege a Comertului Electronic, prin care afacerile e-commerce vor fi reglementate: pe langa platformele clasice (ca Taobao ori JD), operatori e-commerce vor fi considerati si cei care vand pe Interent pe canale non-traditionale (ca WeChat sau aplicatia Douyin; acestia nu au magazin fizic, nici acte oficiale, prin urmare, clientii care au probleme cu produsele cumparate de la ei se fla in dezavantaj), dar si asa-numitii „daigou” (cumparatori privati, chinezi care aduc in tara produse de calitate si le vand celor interesati; acestea au pret mai mic decat daca ar fi cumparate dintr-un magazin autorizat si, evident, cumparatorii nu platesc taxe, facand evaziune).

Leave a reply