Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cehia are cea mai rapida crestere e-commerce din Europa (studiu)

Rata anuala compusa de crestere a e-commerce-ului in Europa, in perioada 2017-2021, este de 16% in Cehia (piata vanzarilor online valorand 4,4 miliarde ) – cea mai mare de pe vechiul continent, informeaza ecommercenews.eu, citand cifrele celor de la J.P. Morgan. Estimarile  pun Cehia pe primul loc in clasamentul care prezice cum va creste industria de retail online in urmatorii ani. Cehii prefer sa plateasca cash, la livrare (45% dintre tranzactii sunt achitate asa).

Daca in piete mai mature (ca Marea Britanie, Franta si Germania) cresterea a incetinit, in restul Europei aceasta este in plin avant: pe langa cele 16 procente cehesti, in top 5 mai intra Italia (cu 14%, piata vanzarilor online valorand 21,2 miliarde €), Spania (cu 13,5%, piata vanzarilor online valorand 30,4 miliarde €), Norvegia (cu 13%, piata vanzarilor online valorand 10,9 miliarde €) si Portugalia (cu 12%, piata vanzarilor online valorand 4,3 miliarde €).

Principalul factor al dezvoltarii e-commerce este comertul mobile: dispozitivele mobile sunt preferate pentru cumparaturile virtuale in Cehia, Marea Britanie si Irlanda, de exemplu; din totalul acestora, in tarile amintite 54%, 51%, respective 42% din shopping se face pe mobile.

Cardul ramane metoda preferata de plata in Europa, in 11 din 18 tari, dezvoltandu-se mult si alte metode de plata (in Italia, de exemplu, aproape o treime dintre cumparaturi sunt platite cu portofele digitale). Tarile cu cele mai mari procente de plati online cu cardul sunt Danemarca (63,4% din platile e-commerce), Irlanda (60%) si Marea Britanie (53%). In Finlanda, Elvetia si Olanda, transferul bancar este extreme de popular.

Leave a reply