Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Britanicii cumpara mai multe carti fizice si mai putine e-book-uri

UK

In Marea Britanie, piata cartilor pe hartie a fost in crestere in 2016, cu 7% mai mult decat in anul anterior, citim pe emarketer.com. Conform datelor Nielsen Book, britanicii prefera sa cumpere mai multe carti hard copy decat digitale: vanzarile celor din urma au scazut cu 4%.

E-book-urile se vand mai putin, spun cei de la Nielsen, din cauza faptului ca oamenii nu isi mai cumpara un e-reader si pretul cartilor electronice a crescut. 2016 a fost primul an in care smartphone-urile si tabletele au fost folosite mai frecvent pentru a citi e-book-uri decat e-reader-ele.

Cu toate acestea, „felia” reprezentata de e-book-urile vandute anul trecut in tara insulara este din ce in ce mai mare in totalul numarului de carti vandute. Numar care este cu 6% mai mare fata de 2015. Categoriile cu cele mai mari procente de crestere au fost cartile fizice de nonfictiune (5%) si cele pentru copii (3%), dar o performanta mai buna au avut-o si cele de gatit, politiste, istorice, umoristice si de self-help. Reversul medaliei? Pentru al doilea an consecutiv, numarul biografiilor, al fictiunii literare si populare a scazut.

„In ultimii ani, s-a tot spus ca e-reading-ul canibalizeaza vanzarile de carti printate, deci e foarte interesant de vazut cum s-a inversat acest trend si cum print-ul este acum in crestere clara. Traim intr-o lume in care varietatea este totul, iar cumparatorii de carte vor sa aiba luxul de a alege – de a avea acces la titluri pe hartie, e-book sau format audiobook – in functie de preferintele si stilul lor de viata”, spune Jacks Thomas (directorul Targului de Carte din Londra).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply