Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Britanicii cumpara mai multe carti fizice si mai putine e-book-uri

UKIn Marea Britanie, piata cartilor pe hartie a fost in crestere in 2016, cu 7% mai mult decat in anul anterior, citim pe emarketer.com. Conform datelor Nielsen Book, britanicii prefera sa cumpere mai multe carti hard copy decat digitale: vanzarile celor din urma au scazut cu 4%.

E-book-urile se vand mai putin, spun cei de la Nielsen, din cauza faptului ca oamenii nu isi mai cumpara un e-reader si pretul cartilor electronice a crescut. 2016 a fost primul an in care smartphone-urile si tabletele au fost folosite mai frecvent pentru a citi e-book-uri decat e-reader-ele.

Cu toate acestea, „felia” reprezentata de e-book-urile vandute anul trecut in tara insulara este din ce in ce mai mare in totalul numarului de carti vandute. Numar care este cu 6% mai mare fata de 2015. Categoriile cu cele mai mari procente de crestere au fost cartile fizice de nonfictiune (5%) si cele pentru copii (3%), dar o performanta mai buna au avut-o si cele de gatit, politiste, istorice, umoristice si de self-help. Reversul medaliei? Pentru al doilea an consecutiv, numarul biografiilor, al fictiunii literare si populare a scazut.

„In ultimii ani, s-a tot spus ca e-reading-ul canibalizeaza vanzarile de carti printate, deci e foarte interesant de vazut cum s-a inversat acest trend si cum print-ul este acum in crestere clara. Traim intr-o lume in care varietatea este totul, iar cumparatorii de carte vor sa aiba luxul de a alege – de a avea acces la titluri pe hartie, e-book sau format audiobook – in functie de preferintele si stilul lor de viata”, spune Jacks Thomas (directorul Targului de Carte din Londra).

Leave a reply