Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Black Friday 2022: 73% dintre romani vor cheltui cel mult 1.000 de lei, pe Fashion online (studiu)

Black Friday este unul dintre cele mai asteptate momente ale anului, cand vine vorba de cumparaturile online. GLAMI.ro a studiat planurile romanilor legate de articolele Fashion cumparate de Black Friday si transmite rezultatele, intr-un comunicat de presa. Acest studiu face parte din „Fashion (Re)search”, proiect care analizeaza periodic tendintele pietei. Datele au fost colectate printr-un chestionar, in perioada 4-18 septembrie, deschis tuturor vizitatorilor platformei, cu peste 4.900 de respondenti.

Ce a descoperit studiul:

  • in 2021, procentul romanilor care planuiau sa cumpere articole de moda de Black Friday era de 75%; in 2022, acesta a scazut, la 67% dintre consumatori; in plus, s-a modificat si ponderea persoanelor care nu stiu inca daca isi vor cumpara/nu haine, cu acest prilej (de la 16%, la 25%)
  • cumparaturile impulsive sunt infloritoare, dar contextul actual le descurajeaza – 48% dintre romani nu isi planifica achizitiile in avans, dar vor cauta cele mai bune oferte
  • in privinta bugetuui, 13% au la dispozitie sub 250 de lei, 38% vor cheltui intre 250-500 de lei, 22% vor avea un interval de 500-1.000 de lei, iar 19% nu s-au hotarat inca
  • aceasta majoritate (pana la 500 de lei) ne plaseaza pe locul 2 in Europa – 40% dintre unguri nu vor depasi pragul de 100 €, iar pe pozitia a treia se afla bulgarii (32% vor cheltui pana la 100 € de Black Friday)
  • pe vremuri, cumparaturile in magazinele fizice erau preferate, dar ultimii 3 ani au rescris scenariul; clientii s-au familiarizat cu procesul de achizitie online, considerandu-l mai convenabil decat cel offline, iar 54% dintre respondenti au spus ca nu s-ar simti confortabil la cumparaturi in magazinele fizice, de Black Friday (si ar pleca din magazin, daca ar observa o supraaglomerare)

Comentarii ( 3 )

  1. […] Black Friday 2022: 73% dintre romani vor cheltui cel mult 1.000 de lei, pe Fashion online (studiu) &… […]

  2. […] GLAMI.ro estimeaza ca 73% dintre romani vor cheltui cel mult 1.000 de lei, pe Fashion online […]

  3. […] GLAMI.ro estimeaza ca 73% dintre romani vor cheltui cel mult 1.000 de lei, pe Fashion online […]

Leave a reply