Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Americanii si britanicii stau mai mult pe TikTok decat pe YouTube (raport)

TikTok a depasit YouTube-ul ca durata de timp medie petrecuta in aplicate, in SUA si Marea Britanie, anunta bbc.com (citand un raport recent, marca App Annie). Utilizatorii americani si britanici au un engagement mai mare pe TikTok, retea sociala care a dat peste cap streaming-ul si peisajul social media, considera firma de monitorizare App Annie. Analiza a fost facuta doar pe telefoane Android si nu include China (unde TikTok este cunoscut drept Douyin si este un app extrem de popular), deci diferenta este, clar, si mai mare.

YouTube ramane insa pe locul intai in clasamentul legat de timpul total petrecut de toti utilizatorii in aplicatie, deoarece are mai multi utilizatori: se estimeaza ca 2 miliarde de persoane intra lunar pe YouTube, in timp ce rivalul asiatic al gigantulu video detinut de Google avea in jur de 700 de milioane de utilizatori, la mijlocul anului trecut.

TikTok a depasit YouTube-ul in iunie 2020, in Marea Britanie, ramanand pe primul loc pana in prezent. In Statele Unite, cele doua aplicatii social media au facut constant schimb de locuri, pana in aprilie 2021, cand TikTok a urcat pe prima pozitie in top. Din 2020, app-ul asiatic este cea mai descarcata aplicatie din lume, in randul tuturor app-urilor social media, de comunicare, poze, clipuri video si entertainment.

Raportul App Annie noteaza ca aplicatiile care ofera functia de live-streaming (cum e si TikTok) vin la pachet cu investii mari in creatorii de continut: utilizatorii pot cumpara „monede”, pe care sa le trimita influencerilor urmariti, „aplaudandu-i” virtual in timpul unui live stream sau se pot abona la un canal, primind beneficii speciale.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] activi lunar (in SUA si Marea Britanie, utilizatorii au un engagement mai mare pe TikTok, unde petrec mai mult timp decat pe YouTube), capturandu-le atentia prin clipuri video scurte si un feed guvernat de algoritmi. Platforma ajuta […]

Leave a reply