Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon organizeaza un Black Friday extins: 17-27 noiembrie 2023

In ultimii ani, gigantul e-commerce Amazon a avut o abordare traditionala, organizand Black Friday timp de 48 de ore. In 2023, retailerul online s-a lasat cuprins de spiritul comercial de turma si va avea reduceri de Black Friday si de Cyber Monday timp de 10 zile, in perioada 17-27 noiembrie 2023, anunta retailbrew.com.

Gigantul e-commerce cu sediul la Seattle va oferi reduceri de pana la 75%, la diverse categorii de produse. Daca anul trecut, campania de Black Friday a inceput abia dupa Ziua Recunostintei (care este sarbatorita anul acesta pe 23 noiembrie), anul acesta Amazon a imitat modelul celorlalti retaileri, care extind anual campania, timp de cel putin o saptamana, la fel ca in Romania.

Motivul reorientarii? Consumatorii cumpara din ce in ce mai multe produse de pe lista de sarbatori din timp, iar Amazon vrea si el o felie din profit. Un sondaj anual marca Deloitte a descoperit ca participarea la evenimente promotionale va creste anul acesta, din cauza inflatiei: 66% dintre respondenti au spus ca planuiesc sa-si faca achizitiile pentru sarbatori in saptamana Black Friday-Cyber Monday (comparativ cu 49%, in 2022). In plus, consumatorii au de gand sa termine mai rapid sesiunea de cumparaturi: in 5,8 saptamani. Inainte de pandemia COVID-19, faceau asta timp de 7,4 saptamani. Deci retailerii au o fereastra mai scurta de timp in care sa atraga clientii, cu produsul potrivit, la pretul potrivit.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] Amazon si-a propus sa exporteze produse in valoare de 20 de miliarde $ din India, pana in 2025, adaugand pe platforma e-commerce mii de vanzatori online mici, anunta reuters.com. Informatia a fost facuta publica de Bhupen Wakankar (Global Trade Director, Amazon), la un eveniment care a avut loc pe 17 noiembrie, ziua in care gigantul online a dat startul reducerilor de Black Friday-Cyber Monday 2023. […]

  2. […] Amazon organizeaza un Black Friday extins: 17-27 noiembrie 2023 – ECOMpedia […]

Leave a reply