Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon creste pretul abonamentului Prime cu pana la 43%/an, in Europa

Amazon.com Inc. va creste taxele de livrare si streaming ale abonatilor Prime din Europa, cu pana la 43%/an, citim pe reuters.com. Retailerul online a facut anuntul la inceputul acestei saptamani, iar decizia vine pe fondul inflatiei si a costurilor operationale crescute. Nu doar abonatii din Europa vor plati mai mult pentru livrare gratuita si acces la filme si seriale online: Amazon a anuntat o marire de 17% a abonamentului, in SUA, in luna februarie (cel lunar costa acum 14,99 $, iar cel anual – 139 $).

Dupa aceasta crestere procentuala, cumparatorii din Germania (a doua cea mai mare piata pentru Amazon, dupa Statele Unite) abonati la serviciul Prime vor plati 89,9 € (cu 30% mai mult ca pana acum). Iar in Marea Britanie – a treia cea mai mare piata Amazon – abonamentul anual va costa 95 £ (cu 20% mai mult). Site-urile Amazon din Spania, Italia si Franta vor avea mariri de 39-43%. Noile cotatii de pret vor intra in vigoare de pe 15 septembrie, pentru toti abonatii noi si toti cei ce isi preungesc abonamentul. Cresterea este prima, din 2018 incoace, in unele dintre aceste tari.

Pe langa inflatie si costurile operationale crescute, Amazon are probleme si apropo de angajati (care au salarii in crestere), costurile mai mari pentru combustibil si pierderea inregistrata din cauza Rivian Automotive Inc. Gigantul online detine actiuni la aceasta companie de vehicule electrice (pe care a inceput sa le testeze in vara lui 2021, urmand ca 100.000 de automobile sa intre in paine pana in 2030), iar valoarea acestora a scazut recent, cu 4 miliarde $. Q1 2022 a fost primul trimestru in scadere pentru Amazon, din 2015 incoace, iar vestie nu se anunta a fi bune nici apropo de Q2 2022.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply