Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: Amazon controleaza 27% din piata e-commerce

Peste un sfert (27%) din banii cheltuiti online in Marea Britanie intra in buzunarele Amazon, informeaza cityam.com, citand date marca Wunderman Thompson Commerce. Asta a contribuit la faptul ca veniturile gigantului online cu sediul la Seattle au crescut cu peste 50% in 2020, in tara insulara, atingand suma de 20 de miliarde £.

Anul trecut, eMarketer estima ca britanicii vor cheltui pe Internet 141,33 miliarde £ in 2021, cu 34,7% mai mult decat in 2019. „Comertul online nu mai poate fi tratat ca un canal suplimentar de vanzari. Cumparatorii globali au explicat clar ca, pe viitor, acesta va fi principalul canal pe care vor face achizitii cu amanuntul. Unele organizatii (si in special marketplace-urile) culeg acum roadele investitiilor intr-o prezenta online puternica, iar la stiri vedem nenumarate exemple de afaceri care nu au inteles inca modificarea comportamentului clientelar si care au dat faliment”, explica Hugh Fletcher (Global Head of Consultancy and Innovation, Wunderman Thompson Commerce).

Aceasta pozitie fruntasa nu inseamna ca Amazon se poate culca pe o ureche: in ciuda dominatiei celebrului marketplace, peste doua treimi dintre britanici (69%) sunt de acord cu ideea ca Amazon ar trebui sa plateasca taxe mai mari. Si brandurile mai mici din Marea Britanie pun constant presiune pe gigantul online: IMM-urile locale care vand pe marketplace au exprtat comenzi in valoare de pe ste 3,5 miliarde £ in 2020 (o crestere de 20% YoY), peste 14.000 dintre ele avand vanzari de peste 200.000 £ si peste 1.000 au atins, in premiera, vanzari de 1 miliard £. Numarul de produse vandute pe Amazon de IMM-uri a crescut la 750 de milioane (de la 550 de milioane, in 2020), ceea ce inseamna o medie de 1.500 de produse/minut.

Leave a reply