Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

7 decembrie – ziua in care europenii cumpara cel mai mult online

Pentru americani, Cyber Monday (30 noiembrie) este ziua de foc pentru e-commerce: anul trecut, scrie comscore.com, peste 2 miliarde de dolari s-au cheltuit online, cu 17% mai mult decat in 2013. Iar anul acesta se anticipeaza vanzari de 3 miliarde!

Dar in Europa inceputul ultimei luni a anului este varful de lance pentru vanzarile online: 7 decembrie este ziua in care europenii cumpara cel mai mult online, conform Digital Index Online Shopping Prediction 2015. Studiul efectuat de Adobe a analizat 55 de milioane de comenzi online, in perioada 2008-2015, folosind un esantion de 4.500 de website-uri.

7 decembrie - European Cyber Tuesday

1 din 5 euro sunt cheltuiti in perioada Sarbatorilor, iar pe locul I in topul europenilor isi golesc conturile cu aceasta ocazie stau austriecii, urmati de britanici si nordici (Europa de Nord are, de altfel, cei mai mobile-oriented clienti). Conform datelor studiului, se asteapta ca in ultimele doua luni ale anului europenii atrasi de oferte sa cheltuie online o suma egala ca cea cheltuita in tot anul trecut!

Cea mai profitabila zi pentru comerciantii online europeni variaza: 27 noiembrie in Marea Britanie; 30 noiembrie in Norvegia si Elvetia; 7 decembrie in Germania, Franta, Suedia, Danemarca, Finlanda; 9 decembrie in Austria; 14 decembrie in Olanda si Belgia. Din date reiese ca, in Germania, 60% din cumparaturile de Sarbatori se fac online, procentul fiind aproape la fel de mare in Marea Britanie (57%) si Franta (53%).

Adobe prezice vanzari online in valoare de:

  • 516 milioane de euro in Germania, pe 7 decembrie;
  • 672 de milioane de euro in Marea Britanie, pe 27 noiembrie;
  • 339 de milioane de euro in Franta, pe 7 decembrie.

Raspunde la aceasta intrebare