6 statistici e-commerce utile in 2018
Lodlois.com a adunat laolalta 6 statistici relevante pentru oricine se ocupa de e-commerce, domeniu in care succesul garantat nu exista, oricat de multa experienta ai avea in spate. Cel mai bine este sa fii adaptabil, sa ai scopuri clar stabilite si sa reactionezi prompt la schimbarile care apar, orientandu-te in functie de cele mai noi tendinte si informatii din domeniu.
- Vanzarile e-commerce de retail vor atinge 4,5 trilioane $ pana in 2021. Conform Statista, la nivel global se vor vinde online produse in valoare de 4,5 trilioane $ pana in 2021 (cu 246% mai mult fata de cifra de 1,3 trilioane $ din 2014). Altie experti insista ca magazinele traditionale sunt in continuare viitorul in domeniul retail-ului, mai ales in cazul brand-urilor de top din SUA. Dar e-commerce castiga clar curs inovatiei si se dezvolta mai rapid decat offline-ul.
- 80% dintre internauti fac cumparaturi online. In jur de 80% din populatia care sta online a cumparat ceva de pe Internet, iar 50% au facut asta de mai des, nu doar o singura data. Internetul a adus cu sine o multime de posibilitati de cumparare (sectiuni de magazin online pe retelele de socializare, reclame si search online).
- 71% dintre cumparatori prefera magazinele online. Acesti 71% cred ca online gasesc oferte mai bune decat offline, probabil pentru ca pe Internet au acces la review-uri si recomandari ale altor cumparatori, care le pot valida decizia de cumparare. Retailerii online pot deci sa lucreze la prezenta lor sociala si pot lansa campanii de marketing bazate pe influenceri, pentru a convinge lumea sa cumpere de la ei.
Shopify e in continuare rege.
- Conform ultimelor statistici, Shopify ramane cea mai mare platforma e-commerce contemporana (500.000 magazine active si vanzari de 46 miliarde $). Platformele e-commerce de succes sunt usor de folosit, costa putin, sunt flexibile si pot fi integrate cu alte carateristici. Vedeti mai jos care sunt cele mai de succes platforme de comert online, din 2017:
- 35% dintre clientii online isi incep cumparaturile pe marketplace-uri mari – ca Amazon sau eBay. Pe de alta parte, doar 31% se duc direct la site-ul unui retailer, iar 15% incep pe motoare de cautare. Deci comerciantii online trebuie sa fie prezenti pe toate cele 3 canale de descoperire de produse.
- Costurile ascunse sunt principalul motiv pentru abandonul cosurilor. Indiferent de experienta de shopping oferita de site-ul tau, inevitabil te vei confrunta cu multi clienti care isi abandoneaza cosurile in timpul procesului de checkout. Un sondaj marca Baymard Institute a aflat ca 61% dintre acestia sunt motivati de costuri suplimentare mari, apoi de obligativitatea crearii unui cont (35%), checkout complicat (27%) si lipsa de transparenta (24%).
Leave a reply