Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

5 idei de marketing geniale marca IKEA

Econsultancy.com a adunat laolalta cateva idei de marketing creativ marca IKEA, brand cunoscut pentru priceperea cu care isi atrage clientii in magazine, folosind reclame ingenioase:

 1. Un patut gratuit pentru bebelusii conceputi de Ziua Indragostitilor. IKEA Australia a facut reclama in ziar, oferind un patut gratuit parintilor al caror copil se va naste pe 14 noiembrie 2013, la fix 9 luni de Valentine’s Day. Vii cu certificatul de nastere, pleci cu un pachet plat!

  IKEA 1

 2. Ingeniozitate pe Instagram. IKEA Russia a spart, chipurile, Instagram-ul, postand imagini care – alaturate – creeau homepage-ul unei pagini IKEA, iar fiecare imagine avea atasate tag-uri la produse care te trimiteau in alte pagini.

  IKEA 2

 3. IKEA Home Tour. Echipa IKEA Home Tour (5 membri) face transformari ale caselor clientilor companiei din SUA, iar pe site-ul hometourseries.com gasesti rezultatele schimbarilor, idei de amanajare si link-uri la produsele IKEA folosite. Vedeti un exemplu, chiar aici:

 4. Un apartament intr-o cutie. Pentru a promova deschiderea unui nou magazin IKEA in Brooklyn (New York), compania a trantit in mijlocul orasului o cutie imensa, in care trecatorii puteau descoperi o garsoniera de 6×6 m, decorata cu produse ale brand-ului.

  IKEA 4

 5. The bookbook. In preajma lansarii iPhone 6 (si a lui huse de piele BookBook), IKEA a produs o reclama proprie in stilul Apple, in care lauda (in stilul bombastic al companiei lui Steve Jobs) catalogul propriu: hartia, faptul ca „bateria” tine la nesfarsit si ca navigarea e… tactila.

Raspunde la aceasta intrebare