Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

35% dintre chinezi cumpara de la magazine online straine

Peste o treime dintre amatorii de cumparaturi online din China se orienteaza spre magazine de peste hotare, care livreaza in tara lor, informează multichannelmerchant.com.

paypal-insights

81% dintre chinezii de peste 18 ani au cumparat online in ultimele 12 luni si 35% dintre ei au facut cumparaturi transfrontaliere in 2015 (cu 9 procente mai mult decat anul trecut), conform datelor raportului anual PayPal si Ipsos – care a analizat comportamentul de consum al 23.354 de persoane (peste 18 ani) din 29 de tari.

Concluzia legata de China este doar una dintre cele cuprinse in raportul amintit. Astfel, PayPal a descoperit urmatoarele:

  • Computerul ramane preferatul cand vine vorba despre cumparaturi facute pe magazine online straine. Dar in pietele emergente o mare parte a populatiei foloseste dispozitive mobile (telefoane, tablete etc.): in Nigeria, procentul atinge 50%; in Ucraina vorbim despre 46%.
  • Aproape trei sferturi (73%) dintre clienti aleg magazinele internationale din cauza preturilor mai bune; dar in acelasi timp 47% dintre cei chestionati spun ca o bariera in acest caz o constituie costurile de expeditie a produselor.
  • Hainele, incaltamintea si accesoriile sunt pe primul loc in clasamentul cumparaturilor transfrontaliere (la fel ca anul trecut).
  • SUA si China sunt destinatiile preferate pentru cumparaturi online in afara granitelor, dar vest-europenii aleg sa-si cheltuie banii prepoderent in magazine online din Europa
  • SEO e acronimul-cheie: intrebari cum au ales site-urile internationale pe care isi fac cumparaturile, 58% dintre repondenti au spus ca le-au mai folosit si alta data, 40% – ca aleg site-uri ale caror adrese le cunosc deja si 38% se iau dupa rezultatele unui motor de cautare
  • Cele mai active tari in domeniul cumparaturilor transfrontaliere sunt Irlanda (86%), Austria (85%) si Israel (79%).

Raspunde la aceasta intrebare