Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

3 moduri in care video-ul a schimbat shopping-ul (infografic)

Clipurile video online ofera astazi din ce in ce mai multa informatie amatorilor de cumparaturi, citim pe thinkwithgoogle.com. De la documentarea initiala in legatura cu un produs, la citirea review-urilor altor cumparatori sau la descoperirea modalitatii in care se instaleaza ceva recent cumparat, continutul video ne ajuta sa gasim inspiratie si idei noi, iar apoi sa cumparam.

Mai exact, scrie sursa amintita anterior, continutul video a devenit:

  1. Noul window shopping. Intram pe YouTube pentru a gasi idei, a vedea cum isi decoreaza altii casa sau a-i urmari explicandu-ne ce si-au mai cumparat, clipurile video fiind folosite pentru a creste awareness-ul de brand inca de la primele stadii in calatoria de cumparare. 80% dintre clientii care au urmarit un video pe YouTube despre un produs pe care planuiau sa il cumpere au facut asta la inceputul procesului de cumparare.
  2. Noul angajat al magazinului. Pentru a afla cum este un produs/serviciu inainte de a-l plati, urmarim clipuri in care influencerii le incearca, deci nu e de mirare ca in ultimii 2 ani, pe YouTube au crescut de 10 ori timpul petrecut urmarind clipuri de tipul „Cumpara alaturi de mine” (pe mobile) si de 12 ori timpul petrecut urmarind clipuri de tipul „Functioneaza sau nu”.
  3. Noul manual de instructiuni. Inainte sau dupa cumparare, urmarim video-uri in care ni se explica detaliat cum se foloseste si ce caracteristici are, vrem sa vedem ce au facut altii cu produsul respectiv, pentru a sti la ce sa ne asteptam dupa ce il cumparam si noi. Drept dovada, in ultimii 2 ani, pe YouTube s-au urmarit, pe mobile, clipuri cu review-uri de produs echivalente cu durata a 50.000 de ani. Utilizatorii YouTube sunt de 3 ori mai predispusi sa urmareasca un astfel de tutorial video decat sa citeasca instructiunile unui produs nou.

Despre Monica PopescuEntry

Raspunde la aceasta intrebare