Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

10 ani de elefant.ro: EBITDA pozitiv + 21,2 milioane € vanzari, in semestrul I (VIDEO)

Magazinul online elefant.ro implineste 10 ani de existenta si anunta – intr-un comunicat de presa – ca a inregistrat EBITDA pozitiv in intervalul ianuarie-iunie, pentru prima data in istorie. Comparativ, in primul semestru din 2019, rezultatul operational a fost de -1,2 milioane €. EBITDA reprezinta castigul unei firme inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare, formula de calcul fiind: profitul net + cheltuielile cu dobanzi + cheltuielile cu impozite + cheltuielile cu amortizarea + deprecierea = EBITDA. In plus, in primele 6 luni ale anului, elefant.ro a inregistrat venituri totale din vanzari in valoare de 21,2 milioane € (+62% fata de perioada similara a anului trecut, cand suma era de 13,1 milioane €)

Primul semestru a insemnat si o dublare a numarului de clienti noi in fiecare luna, fata de lunile similare din 2019. De doua ori mai multi clienti au intrat direct pe elefant.ro pentru a cauta produsele dorite, sarind astfel peste un motor de cautare, fapt care certifica notorietatea castigata de brand in acesti 10 ani. Plata cu cardul in primele 6 luni a crescut la peste 50%, fata de o medie de 15% in 2019, iar numarul total de clienti a depasit 2 milioane.

„Unul dintre cele mai importante obiective cu care am pornit la drum in 2020 a fost atins, ceea ce ne bucura, cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada aniversam si 10 ani de la lansarea elefant.ro. Chiar daca, in privinta comertului online, ultimele 3-4 luni au insemnat o schimbare majora a pietei, care poate s-ar fi intamplat in cativa ani, trebuie sa privim cu precautie urmatoarele 6-12 luni, in contextul crizei sanitare si economice globale, sa investim intelept si sa consolidam ceea ce am obtinut pana acum”, transmite Sergiu Chirca (CEO elefant.ro). „Istoric vorbind, primul semestru conteaza cu 40% la veniturile anuale. Dar acest an poate fi diferit, avand in vedere cresterea intregului comert online, in ultimele luni. Tendinta s-ar putea inversa in al doilea semestru”, completeaza acesta. Pentru intregul exercitiu financiar, compania prognozeaza venituri totale de 45 milioane € si mentinerea pe profit operational.

Leave a reply