Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Walmart face chioscuri-turn de autoservire

pickup towers walmart

Iti comanzi online cumparaturile si le ridici dintr-un punct de pick-up – acesta este noul normal cand vine vorba despre e-commerce. Recent, Walmart a inceput testarea unor chioscuri alimentare automate, de unde clientii isi pot ridica produsele cumparate online: primul a aparut in Oklahoma City si este o cladire de 6 pe 24 m, intr-o parcare Walmart, de unde pot fi ridicate sute de comenzi pe zi.

Iar acum cel mai mare reatiler fizic din lume va repeta figura, cu toate cumparaturile facute pe site-ul propriu, scrie businessinsider.com. Walmart construieste o serie de Pickup Towers, chioscuri self-service enorme, de unde iti poti ridica toate produsele comandate online. Primul a aparut anul trecut, in Bentonville (Arkansas); acum se vor lansa peste alte 12 in orase ca Gilbert (Arizona), Glenpool (Oklahoma), Enterprise si Auburn (Alabama), Gwinnett County (Georgia) ori Midlothian (Virginia).

Aceste Pickup Towers au 5 m inaltime si 2,5 m latime si sunt amplasate in apropierea intrarii in magazinele Walmart din respectivele localitati. Pentru a utiliza un astfel de turn, clientul scaneaza chitanta care dovedeste plata produselor, iar in 45 de secunde masina ii livreaza comanda, printr-o usa. Un astfel de turn de ridicare a comenzilor poate livra tone de pachete si poate ajusta dimensiunea compartimentelor in care acestea sunt tinute – o imbunatatire fata de pachetomate, pe care le-a testat si Walmart.

„Fata de procesul normal de ridicare a comenzii, cand trebuia sa te duci in spatele magazinului, sa astepti ca un angajat sa te vada, apoi sa astepti sa mearga in spate (si sa iti aduca produsele), acum merge mult mai rapid. Evident, pentru ca (acest chiosc) e plasat langa intrare, e la indemana. Si nu mai trebuie sa ii arat paznicului chitanta, pentru ca ma vad ridicand produsul”, a explicat un client din Gilbert (Arizona).

Walmart isi promoveaza site-ul oferind si reduceri clientilor care cumpara produse online si le ridica din magazin, acestia economisind pana la 50 $ cand achizitioneaza produse voluminoase (televizoare, de exemplu).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply