Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Stripe a batut palma cu Alipay si WeChat Pay

stripe

Startup-ul american Stripe s-a lansat la Hong Kong si a anuntat ca a incheiat un contract de colaborare cu providerii de plati digitale Alipay (platforma de plati online nr. 1 in China) si WeChat Pay (cea mai mare platforma de plata mobile din China, dupa numarul de tranzactii). Acesta le va permite comerciantilor care folosesc platforma Stripe, pe site-ul propriu, sa accepte plati de la sute de milioane de chinezi, anunta reuters.com.

Astfel continua expansiunea mondiala a companiei Ant Financial (afiliata financiara a Alibaba Group Holdings, care detine Alipay), care – in decembrie 2016 – se extindea in Europa, anuntandu-si parteneriatul cu 1 serviciu de plata si 3 banci europene (BNP Paribas, Barclays, UniCredit si SIX Payment Services).

Stripe este disponibil in 25 de tari si a fost lansat in 2010, de catre fratii John si Patrick Collison, fiind una dintre noile startup-uri FinTech care vrea sa schimbe peisajul platilor digitale. Alipay (Alibaba) a ajuns la peste 520 de milioane de utilizatori, iar WeChat Pay (Tencent Holdings) are peste 600 de milioane. Parteneriatul le va permite utilizatorilor de Stripe sa aiba acces la o baza vasta de clienti noi.

Raspunde la aceasta intrebare