Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Stripe a batut palma cu Alipay si WeChat Pay

stripe

Startup-ul american Stripe s-a lansat la Hong Kong si a anuntat ca a incheiat un contract de colaborare cu providerii de plati digitale Alipay (platforma de plati online nr. 1 in China) si WeChat Pay (cea mai mare platforma de plata mobile din China, dupa numarul de tranzactii). Acesta le va permite comerciantilor care folosesc platforma Stripe, pe site-ul propriu, sa accepte plati de la sute de milioane de chinezi, anunta reuters.com.

Astfel continua expansiunea mondiala a companiei Ant Financial (afiliata financiara a Alibaba Group Holdings, care detine Alipay), care – in decembrie 2016 – se extindea in Europa, anuntandu-si parteneriatul cu 1 serviciu de plata si 3 banci europene (BNP Paribas, Barclays, UniCredit si SIX Payment Services).

Stripe este disponibil in 25 de tari si a fost lansat in 2010, de catre fratii John si Patrick Collison, fiind una dintre noile startup-uri FinTech care vrea sa schimbe peisajul platilor digitale. Alipay (Alibaba) a ajuns la peste 520 de milioane de utilizatori, iar WeChat Pay (Tencent Holdings) are peste 600 de milioane. Parteneriatul le va permite utilizatorilor de Stripe sa aiba acces la o baza vasta de clienti noi.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply