Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Theodore Moulos: Trebuie sa te axezi pe crearea de continut si articole de blog (VIDEO)

Bun venit la Growth Interviews, o serie de conversatii distractive, stimulatoare si antrenante, axate pe cresterea afacerilor digitale. Misiunea noastra este sa oferim idei si sugestii e-commerce utile si fiecare episod este o calatorie fascinanta, in care un expert de talei mondiala dezvaluie secrete de afaceri bine pastrate si strategii pe care le poti folosi imediat pentru a-ti creste afacerea.

In episodul Growth Interviews din aceasta saptamana, te invitam la un interviu podcast cu Theodore Moulos (foto, Group CEO la Growthrocks si Viral-Loops), care are peste 15 ani de experienta in produse software de succes si profitabile. Inainte de a se dedica total growth-hacking-ului si marketingului viral, Theodore Moulos a fost un lider international de marketing, care a detinut posturi diverse (COO, CEO, membru BoD), iar succesul aplicatiei mobile Pinnatta (1,5 milioane de descarcari) este doar un exemplu al capacitatilor sale exceptionale si leadership-ului sau. In timpul sau liber, Theodore antreneaza si consulta start-up-uri. Cariera sa include posturi manageriale pentru companii din ​​Grecia si din strainatate si abilitati antreprenoriale semnificative.

Una dintre realizarile sale majore in cariera a fost crearea „i-docs” (un produs international de Customer Communication Management) si „segmatiX” (un produs de automatizare a marketingului), care au gasit rapid tractiune pe pietele importante din Europa. Mai mult decat atat, este foarte experimentat in problemele legate de investitori, formarea si conducerea echipei. De asemenea, are o experienta vasta in aplicatii precum ERP, CRM, etc. Sa vedem ce are de spus!

Fascinatia lumii digitale

Marketingul digital este o disciplina interesanta, prin care marketerii ajung sa poarte nu numai palaria de vanzator, ci si pe cea a unui psiholog. Cand se combina cu o pasiune pentru informatica si transformare digitala, deschide o lume de posibilitati complet noua si asa s-a intamplat si in cazul lui Theodore Moulos. Psihologia si contabilitatea au fost primii piloni din cariera lui Theodore si i-au oferit o perspectiva extraordinara atat asupra comportamentului uman, cat si asupra dezvoltarii afacerilor.

Nevoia si dorinta de dezvoltare rapida si de a imbunatati lumea este un motivator puternical multor antreprenori digitali de succes si Theodore nu face exceptie. Pasiunea lui pentru informatica i-a transformat perspectiva, i-a oferit o noua viziune si a folosit tot ceea ce stia pentru a construi produse digitale. Asa a aparut Viral Loops, o solutie de recomandari absolut revolutionara si virala, bazata pe template-uri, pentru marketerii moderni.

Succesul este cea mai buna masura pentru munca oricarei echipe si o dovada incontestabila de viziune si strategi pentru orice antreprenor – si asa a fost si in cazul lui Theodore Moulos, cu i-Docs, Pinnata, Viral Loops si multe altele. Abilitatile excelente de marketing digital, impreuna cu o echipa incredibila de dezvoltatori si experienta in domeniul cresterii economice au fost – pentru Theodore si echipa sa – ingredientele pentru a duce totul la un nou nivel si a face saltul transformator de la o companie digitala la una de growth hackeri inovatori.

Ritmul de crestere in Growth hacking

Talentul real, abilitatile si daruirea sunt cele mai importante trasaturi atunci cand incerci sa dezvolti o echipa. In growth hacking e vorba despre si mai multe lucruri. Experienta antreprenoriala si reala in dezvoltarea de noi produse digitale si rezistenta la esec sunt cele mai cautate caracteristici si cel mai important este sa stii cum sa dai gres. Esecul este adesea vazut ca un drum inchis, unde nu se mai poate face nimic, dar in ​​growth hacking exista confirmarea faptului ca trebuie sa existe si alte modalitati de solutionare a unei probleme sau de dezvoltare a unui instrument/program care nu sunt clare inca si intreaga echipa trebuie sa se reorienteze  si sa o ia de la capat. Growth hacking-ul este un teritoriu pentru pionierat, unde nu exista inca drumuri construite, iar esecul inseamna ca „va functiona intr-un alt mod, trebuie sa continuam sa cautam”.

Growth hacking-ul nu este doar o afacere complexa si dinamica, ci este o mentalitate si pe asta s-a concentrat Theodore Moulos in procesul de invatare a viitorilor sai colegi. Mentalitatea de angajati a tuturor celor care lucreaza intr-o retea in care codependenta dizolva responsabilitatea personala si autonomia este un fenomen care afecteaza dur o afacere de growth hacking, cu efectul de a o incetini, ceea ce este opusul a ceea ce inseamna filozofia de growth hacking: viteza de inovatie, testare si implementare.

Cele mai importante calitati ale unui viitor growth hacker, crede Theodore Moulos, sunt: impulsul de a colabora, a avea dedicarea intrinseca pentru a crea mereu impreuna, punerea inovatiei in slujba comunitatii. Potentialul de crestere in era digitala rapida in care traim depaseste de cateva ori talentul uman disponibil acum pentru a produce growth hackeri, dar – spune Theodore – este mai important sa ai o echipa pregatita decat sa accelerezi rapid.

Idei de dezvoltare de la un growth hacker 

Viral Loops este un SaaS care a inceput ca un proiect nascut din pasiune si a ajuns sa fie o companie de sine statatoare, cu un succes incredibil in Europa si SUA. In interviul nostru, Theodore recunoaste ca a construi o companie din pasiune este foarte greu, dar vine la pachet cu recompense si satisfactii mari. Pe langa mult efort si succes, castigi o multime de cunostinte practice si intelepciune, pe care Theodore Moulos le-a impartit in 3 sfaturi practice de retinut.

In primul rand, daca singura proprietate pe care o detii este magazinul tau online, atunci nu ai alta alternativa decat dezvoltarea lui, prin marketing performant. Pentru o crestere sanatoasa, orice antreprenor e-commerce are nevoie de mai multe active, mai multe proprietati digitale si mai multe mijloace media proprii. Tactica imediata pentru a asigura o crestere constanta este sa incepi sa generezi continut. Productia de continut de blog si video blogging-ul se includ primele intr-un plan de dezvoltare a continutului. De asemenea, intrarea pe canale care genereaza lead-uri si pe platforme de vanzari (precum Instagram sau WhatsApp) si marketingul conversational realizat prin intermediul platformelor de mesagerie instant sunt, crede Theodore Moulos, unele dintre cele mai bune tactici de marketing.

Noua tendinta a companiilor care au inregistrat un succes urias in ultimii ani este aceea ca un magazin online nu mai este printre cele mai importante active pe care le are o afacere, nu mai este principalul canal de vanzari. Evolutia si noile atuuri ale platformelor social media in asigurarea unui proces de cumparare complet si fara probleme fac pasi mari in domeniu, astfel incat, pentru a controla fluxul de vanzari, antreprenorul trebuie sa creeze si sa isi controleze activele pe toate platformele de vanzare disponibile.

Al doilea sfat este acela de a bifa cea mai urgenta problema pentru jucatorii din comertul electronic, modul in care isi creeaza USP-ul si diferentiatorii unici. Unul dintre cele mai importante aspecte este modul in care clientii percep magazinul online si modul in care produsele sunt prezentate vizual. Imagiile de inalta calitate sunt mai mereu cele mai importante pentru un potential client. Imaginile de inalta calitate, prezentate intr-un mod organizat si armonios, creeaza o atractie incontestabila pentru vizitator, determinandu-l sa caute mai multe, sa exploreze mai mult ce ofera magazinul online si, in final, sa inceapa o achizitie. Negarea influentei imaginilor de calitate este ca si cum ai deschide un magazin si apoi ai stinge lumina in el.

Al treilea sfat pe care Theodore il da antreprenorilor e-commerce este sa nu se concentreze atat de mult pe platformele de comparare a preturilor si a acorda mult mai multa atentie valorii pe care ar putea-o ei aduce. Concentrandu-se pe calitatea site-ului lor (de la construirea grilei la imagini de calitate, un proces de cumparare fara frictiuni si SEO, cu un interes special acordat sublinierii vizuale a punctelor de diferentiere) va ajuta intotdeauna un mgazin e-commcerce sa devina mai vizibil in cautarile Google.

O noua perspectiva asupra retentiei clientelare

Prima data ar trebui dezvoltata o strategie de retentie clientelara, spune Theodore Moulos. Fara o strategie adecvata, oricine ar putea pierde atat clienti, cat si bani. In al doilea rand, pe langa o strategie buna pentru pastrarea clientilor, antreprenorii ar trebui sa se concentreze pe construirea sau achizitionarea platformelor necesare care vor fi baza actiunilor lor zilnice apropo de clienti. Antreprenorii trebuie sa se asigure ca oamenii vor fi monitorizati si segmentati in functie de: ce achizitioneaza de la magazinul lor online, cine sunt, etc. si ca toate datele necesarea unei comunicari usoare sunt adunate corespunzator, de la e-mail-uri pana la profilurile de social media.

Una dintre cele mai importante tactici legata de pastrarea clientilor este aceea de a avea toate elementele care vor permite comunicarea cu clientii prin diferite canale, cele care sunt cele mai confortabile pentru ei. O a doua tactica importanta pentru retentia clientelara este analiza datelor si a comportamentului clientilor, analiza in care sunt definiti cei mai valorosi clienti, unde se afla cel mai important grup de clienti si ce strategie de comunicare a fost cea mai eficienta. Cei mai buni clienti nu sunt doar cei mai valorosi, ci au si potentialul de a deveni cei mai buni ambasadori, astfel incat ​​orice comunicare cu acestia trebuie sa fie facuta acordandu-li-se un interes special.

Diferenta intre Marketing digital si Growth hacking

Growth hacking-ul nu este doar o noua definitie la moda pentru marketingul digital, asacum sunt multi inclinati sa creada. Cea mai importanta diferenta este integrarea la 360 de grade a proceselor de profiling progresiv, impletirea digitalului cu lumea fizica, auditul de marketing, evolutiile tehnologice pentru utilizarea marketingului conversational si marketingul bazat pe vanzari. Acestea sunt doar cateva exemple oferite de Theodore in interviu.

Cel mai important factor de diferentiere intre cele doua este o experienta holistica de marketing, capacitati tehnologice si posibilitati de dezvoltare menite sa inoveze. Pentru Theodore, diferenta este ca „daca pui laolalta toata teoria legata de marketingul, multa tehnologie si 360 de grade de expertiza, obtii o baza de cunostinte destul de larga, iar asta este ceva care te duce din arena marketingului digital in arena de growth hacking”.

Machine learning-ul si viitorul jucatorilor digitali

„Iti vei putea vinde produsele fara ca nimeni sa-ti viziteze site-ul si asta inseamna foarte mult” este primul lucru mentionat de Theodore apropo de modul in care machine lerning-ul va influenta viitorul comertului electronic si este un semnal de alarma important. Adoptarea machine lerning-ului este omniprezenta in cele mai noi schimbari aparute constant pe platforme mari precum Facebook si Google. Orice antreprenor ar trebui sa tina pasul cu ele, deci Theodore iti recomanda sa tii pasul cu ultimele anunturi ale gigantilor si sa implementezi in magazinul tau online si pe canalele ale media tot ce este necesar pentru a ramane relevant in relatia cu algoritmii acestora. Adaptarea imediata va deveni un ingredient pentru succesul viitor, deoarece machine lerning-ul si A-ul vor aparea pe un numar tot mai mare de instrumente si platforme media.

Pentru a creste conversiile, ar trebui sa iei serios in considerare datele comportamentale. Pe baza modului in care un client avanseaza in calatoria de cumparare, ar trebui sa observi un alt tip de comunicare si publicitate, in functie de profilul si interesele sale. Acest tip de segmentare este deja prezent in instrumentele specifice de segmentare care folosesc machine learning-ul. Nefolosirea sau dezvoltarea insuficienta a acestor instrumente (care vor transmite in mod inteligent si perpetuu informatiile potrivite clientilor) atrage asupra orice antreprenor pericolul de a nu livra ceea ce este relevant pentru clienti si de a pierde vanzari, drept consecinta imediata.

Concluzie

Este impresionant modul in care growth hacking-ul pare a fi o combinatie perfecta de date, arta si stiinta, ceea ce ofera antreprenorilor e-commerce oportunitatea de a accesa si de a rezona cu piata pe care vand. Speram ca ti-a placut interviul nostru video cu Theodore Moulos!

Despre Andrada Vonhaz

Pasionata de marketing si dinamismul tehnologiei, am inceput prin a intelege pasii de baza SEO, PPC, copywriting, content writing si social media. Imbinand aceste cunostinte, am ajuns la strategii de marketing, project management, comunicare si monitorizare a activitatilor de marketing, de la o simpla idee pana la finalizarea proiectului. Deviza mea: intotdeauna ai ceva de invatat si pus in practica. In marketing nu te plictisesti niciodata.

Follow Me

Leave a reply