Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

10 magazine au realizat 80% din vanzarile Avanticart, in 2019 (infografic)

Avanticart a raportat, la inceputul anului, o crestere cu 27,53% YoY a vanzarilor din 2019 (generate de magazinele din portofoliu). Conform comunicatului de presa, numarul comenzilor a crescut si el cu aproape 40%, la peste 645.000. Nu mai putin de 137 din 172 de milioane de lei – totalul vanzarilor Avanticart de anul trecut – au fost generate de doar 10 magazine din portofoliul companiei.

Un aspect imbucurator pentru piata romaneasca este cresterea cifrei de plati online, care a urcat cu peste 25% in comparatie cu 2018 (pana la 11,74% din totalul comenzilor). Ea ramane inca foarte mult in spatele pietelor din Europa de Vest, dar trend-ul cashless transactions va continua cu siguranta sa creasca vertiginos in urmatorii ani.

Interesanta este si statistica vanzarilor pe zile si ore. Zilele de lucru sunt net superioare weekend-urilor, cu varfurile inregistrate lunea (16,58% din totalul vanzarilor) si vinerea (16,27%). Pe ceas, 11:00 este ora la care romanii comanda cel mai mult online (8,24% din comenzi fiind date inainte de pranz). De la miezul noptii pana la ora 07:00 se fac mult mai putine achizitii, pragul inferior fiind atins la ora 05:00, cand se inregistreaza doar 0,6% din comenzi.

In topul pe comenzi al oraselor, Bucuresti se claseaza detasat pe primul loc, urmat de Cluj-Napoca, Timisoara si Constanta. Toate aceste date sunt extrase din statistica vanzarilor platformei e-commerce Avanticart pentru anul 2019 (disponibila aici), rezumata in infograficul de mai jos.

Comentariu ( 1 )

  1. […] vanzarilor defalcate pe luni -– ianuarie, februarie si martie au procente mult mai mici fata de statisticile similare din 2019, semn ca o marte parte a cresterilor s-au intamplat din aprilie […]

Leave a reply