Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

10 magazine au realizat 80% din vanzarile Avanticart, in 2019 (infografic)

Avanticart a raportat, la inceputul anului, o crestere cu 27,53% YoY a vanzarilor din 2019 (generate de magazinele din portofoliu). Conform comunicatului de presa, numarul comenzilor a crescut si el cu aproape 40%, la peste 645.000. Nu mai putin de 137 din 172 de milioane de lei – totalul vanzarilor Avanticart de anul trecut – au fost generate de doar 10 magazine din portofoliul companiei.

Un aspect imbucurator pentru piata romaneasca este cresterea cifrei de plati online, care a urcat cu peste 25% in comparatie cu 2018 (pana la 11,74% din totalul comenzilor). Ea ramane inca foarte mult in spatele pietelor din Europa de Vest, dar trend-ul cashless transactions va continua cu siguranta sa creasca vertiginos in urmatorii ani.

Interesanta este si statistica vanzarilor pe zile si ore. Zilele de lucru sunt net superioare weekend-urilor, cu varfurile inregistrate lunea (16,58% din totalul vanzarilor) si vinerea (16,27%). Pe ceas, 11:00 este ora la care romanii comanda cel mai mult online (8,24% din comenzi fiind date inainte de pranz). De la miezul noptii pana la ora 07:00 se fac mult mai putine achizitii, pragul inferior fiind atins la ora 05:00, cand se inregistreaza doar 0,6% din comenzi.

In topul pe comenzi al oraselor, Bucuresti se claseaza detasat pe primul loc, urmat de Cluj-Napoca, Timisoara si Constanta. Toate aceste date sunt extrase din statistica vanzarilor platformei e-commerce Avanticart pentru anul 2019 (disponibila aici), rezumata in infograficul de mai jos.

Comentariu ( 1 )

  1. […] vanzarilor defalcate pe luni -– ianuarie, februarie si martie au procente mult mai mici fata de statisticile similare din 2019, semn ca o marte parte a cresterilor s-au intamplat din aprilie […]

Leave a reply