Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Temu va fi analizat la sange, in Uniunea Europeana

In conditiile asaltului european al platformelor chineze Temu si Shein, care aglomereaza piata transportului aerian de marfa si atrag clientii cu preturile mici, Uniunea Europeana a anuntat ca va monitoriza mai atent cel dintai retailer. UE a adaugat Temu pe lista platformelor analizate atent la nivelul blocului comunitar, conform Digital Services Act (DSA), pentru ca a depasit 45 de milioane de utilizatori europeni, citim pe apnews.com.

Stirea vine la scurt timp dupa ce Comisia Europeana a anuntat ca si gigantul e-commerce fast-fashion Shein va fi supus acestor reglementari de siguranta legate de marketplace-uri, pentru ca a depasit acelasi prag. Si in tara noastra, cele doua platforme asiatice sunt verificate de ANPC, pentru a identifica posibilele practici comerciale incorecte.

Asta inseamna ca, pana in septembrie 2024, Temu va trebui sa respecte regulile si obligatiile DSA, care include evaluarea si atenuarea riscurilor sistemice. „Temu trebuie sa puna in aplicare masuri de atenuare pentru a adresa riscurile – cum ar fi listarea si vanzarea de bunuri contrafacute, produse nesigure si articole care incalca drepturile de proprietate intelectuala”, a transmis presei Comisia Europeana.

Platforma chineza a acceptat decizia comisiei si a comunicat, la randul ei, ca este dedicata aderarii la regulile DSA, apropo de siguranta, transparenta si protectia utilizatorilor din cele 27 de state membre UE. Incalcarea DSA poate atrage amenzi de pana la 6% din veniturile anuale ale companiei respective, la nivel mondial.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply