Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Shein si Temu aglomereaza piata transportului aerian de marfa

Strategiile agresive de dezvoltare globala ale companiilor fast-fashion Shein si Temu au drept rezultat tone de produse trimise zilnic din China, in Europa. Doar in Germania se estimeaza ca ajung 400.000 de colete/zi (aproape 150 de milioane/an!), iar acest lucru are consecinte serioase asupra pietei de transport aerian de marfa, anunta ecommercenews.eu.

Expertii e-commerce spun ca cele doua companii online se bat pe o piata din ce in ce mai limitata, pentru a trimite cat mai rapid comenzile, direct din fabricile chinezesti, pe cale aeriana. Ceea ce are drept consecinta cresterea preturilor de transport si implicatii logistice enorme, mai importante decat blocajele de pe Marea Rosie.

Se estimeaza ca Shein si Temu trimit zilnic 4.000-5.000 de tone de produse, in intreaga lume, ceea ce necesita o capacitate de transport mai mare decat a 100 de avioane de marfa Boeing 777. Iar aceste cantitati cresc constant: cele doua companii asiatice au devenit rapid jucatori semnificativi pe pietele e-commerce din Europa si SUA, cucerind consumatorii cu preturile lor mici si cu varietatea enorma de produse.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] YoY), numar impulsionat de numarul mare de produse asiatice ieftine, comandate de americani de pe Temu si Shein. Costurile asociate acestor colete au fost de 197,9 miliarde $ (-0,3% […]

Leave a reply