Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Tarile de Jos: marketplace-ul Bol.com are 50.000 de vanzatori parteneri (si probleme legale)

Marketplace-ul nr. 1 din Benelux, Bol.com, a atins un numar total de 50.000 de selleri parteneri, informeaza ecommercenews.eu. In primul trimestru al lui 2022, 60% dintre veniturile marketplace-ului din Tarile de Jos a venit de la vanzatorii parteneri. La finalul anului trecut, Bol.com avea 79 de milioane de vizite/luna si o cifra de afaceri de 3,3 miliarde €.

Competitorul olandez al Amazon a devenit marketplace in anul 2011, iar numarul sellerilor parteneri a crescut semnificativ, in ultimii 3 ani: numarul acestora aproape s-a dublat, cea mai mare crestere avand loc in 2020 (cand, pe fondul pandemiei COVID-19, pe marketplace s-au inscris 10.000 de vanzatori online). O treime dintre toti partenerii Bol folosesc momentan serviciul de fulfilment al platformei e-commerce, care estimeaza ca acest procent va creste la 90%, pana in 2025.

Conform Bol.com, aproape toti comerciantii terti de pe marketplace-ul olandez isi au sediul in Tarile de Jos si Belgia, cu exceptia unui numar limitat, originari din Uniunea Europeana. De altfel, cele doua tari amintite insumeaza 13 milioane de clienti care fac cumparaturi pe Bol.com. Datorita acestor 50.000 de selleri, Bol ofera 41 de milioane de produse din zeci de categorii – 12 milioane de produse fiind adaugate pe platforma e-commerce doar in 2020 (ceea ce a insemnat o crestere de 42%).

In alta ordine de idei, Bol a avut recent probleme legale, din cauza butonului de comanda online de pe site, anunta tot ecommercenews.eu. Dupa ce un client a comandat produse in valoare de 200 €, fara a primi nimic, Bol.com l-a dat in judecata. La tribunal, clientul a primit castig de cauza, deoarece butonul „Da comanda” nu transmitea clar faptul ca asta implica si plata acesteia in avans. Judecatorul a decis sa anuleze tranzactia si Bol.com a modificat butonul intr-unul pe care scrie „Comanda si plateste”.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply