Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Tarile de Jos: top 10 site-uri e-commerce locale, in 2020

Cele mai mari 6 magazine online din Tarile de Jos (din 2019) au ramas in topul clasamentului si un an mai tarziu, anunta ecommercenews.eu. Bol.com este in continuare cel mai mare jucator de pe piata e-commerce locala (cu o cifra de afaceri de 3,3 miliarde €), urmat de Coolblue.nl (cu 1,4 miliarde €) si ah.nl (a.k.a. Albert Heijn, care isi ajunge rapid din urma predecesorul, cu 1,2 miliarde €). Anul trecut, diferenta dintre cele doua era de peste 400 de milioane €, in 2020 s-a injumatatit.

Cea mai rapida crestere au avut-o, in 2020, magazinele cu produsele pentru gradinarit si pentru amenajari interioare: peste 70 au intrat pe lista completa, care are 250 de pozitii si a fost intocmita de revista olandeza „Twinkle”; prin comparatie, in anii trecuti, lista continea in jur de 50 de astfel de magazine online. Evident, pandemia COVID-19 si-a lasat amprenta pe acest top: pentru prima data, intre primele 10 pozitii ne numara 4 jucatori din domeniul alimentelor si mancarii gatite livrare la domiciliu (dublu, fata de 2019).

Desi Amazon a intrat pe piata cu un magazin online local, se plaseaza doar pe locul 6. Ce mai arata topul? About You si H&M au iesit din lista primilor 10 clasati, facand loc in clasament unor nume noi: supermarketul online Picnic (locul 8) si HelloFresh, care livreaza mancare comandata online  (locul 10). Impreuna, toate cele 250 de e-shop-uri din tara nordica au aut o cifra de afaceri de 20,9 miliarde €, adica in jur de 1.200 €/persoana (luand in calcul numarul de locuitori din Tarile de Jos). Cresterea este una semnificativa, fata de anul anterior (de 45%): in 2019, era de 900 €/cap de locuitor.

Leave a reply